Московљанка освојила Вимблдон

Танјуг
Московљанка освојила Вимблдон

ЛОНДОН - Елена Андрејевна Рибакина освојила је данас Вимблдон у женској конкуренцији и тако постала прва тенисерка из Казахстана која је дошла до гренд слем трофеја.

Рибакина је у финалу у Лондону послије преокрета савладала Тунишанку Онс Жабер са 3:6, 6:2, 6:2 после сат и 47 минута игре.

Жаберова је боље отворила меч и са два брејка ријешила први сет у своју корист (6:3). Међутим, услиједио је налет Рибакине која је већ у првом гему другог сета направила брејк, који је касније дуплирала за изједначење у сетовима - 6:2.

Готово идентично било је и у одлучујућем сету. Тенисерка која брани боје Казахстана одмах је направила брејк и на крају славила са 6:2.

Рибакина је рођена у Москви 1999. године, а 2018. године одлучила је да, умјесто Русије, игра за Казахстан када јој је из те земље обећана финансијска подршка.

Московљанки ће припасти чек на 2,36 милиона евра, али за историјски успијех неће бити награђена са 2,000 бодова јер АТП не рачуна поене са Вимблдона због забране руским и бјелоруским тенисерима да играју.

У финалу у мушкој конкуренцији сутра (15.00) се састају најбољи српски тенисер Новак Ðоковић, који брани трофеј, и Аустралијанац Ник Кирјос.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана