Репрезентација Српске на спортским игра земаља БРИКС-а

Срна
Foto: Financialexpress.com

БАЊАЛУКА - Спортске игре земаља БРИКС-а биће одржане од 11. до 24. јуна у руском граду Казању и на њима ће наступити национална репрезентација Републике Српске са 63 спортиста.

Помоћник министра за спорт Марио Ђуран изјавио је да се на овогодишњим Спортским играма БРИКС-а очекује учешће више од 5.000 спортиста из више од 60 земаља свијета.

Он је истакао да је Министарство упутило допис струковним спортским савезима Српске, те да је жељу за учешћем исказало 10 струковних савеза (гимнастика, карате, џудо, веслање, пливање, кошарка, е-спорт, тенис, стони тенис и рукомет), од чега 63 спортиста и 21 пратеће лице (тренери, медицинско особље, вође тимова), односно укупно 84 члана спортске делегације, те представници институција Републике Српске.

“Учесницима су обезбијеђени спортска опрема, као и смјештај, храна и превоз”, рекао је Ђуран.

Он је додао да ће одлазак спортиста из Републике Српске на спортске игре БРИКС-а подржати и предсједник Српске Милорад Додик и Влада Републике Српске.

Ђуран је рекао да су у програм Игара БРИКС-а уврштена такмичења из 27 спортова - олимпијски, неолимпијски, национални спортови, те новонастала форма спортова - дигитални и физички - фиџитал.

Према Ђурановим ријечима, уврштена су такмичења бокс, брејкденс, одбојка на пијеску, рукомет на пијеску, кајак и кану, веслање, џудо, карате, куреш рвање, атлетика, стони тенис, пливање, скокови у воду, самба, синхроно пливање, скејтбординг, рвање, спортска гимнастика, ритмичка гимнастика, тенис, вуш, мачевање, фиџитал кошарка, фиџитал фудбал, шах, дизање тегова и бадминтон.

Спортисти из Републике Српске добили су позив да под заставом Српске учествују на Спортским игра земаља БРИКС-а. Овај међународни свјетски догађај замишљен је као пандан Олимпијским играма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана