Репрезентација БиХ на припремама у Прњавору

СРНА
Foto: СРНА

ПРЊАВОР - Таеквондо савез Републике Српске домаћин је завршних припрема репрезентације БиХ за предстојеће Европско првенство, а данашњи тренинг одржан је у Спортској дворани у Прњавору.

Предсједник овог савеза Бранислав НЈегован рекао је да је у Прњавору данас 29 теквондо репрезентативаца који су прошли квалитетне припреме за наступ у јуниорској и сениорској конкуренцији.

"Пандемија вируса корона утицала је на континуитет такмичења што нам је била отежавајућа околност пред наступ у Хрватској, али били бисмо презадовољни ако се вратимо са по једном медаљом у обје конкуренције", рекао је НЈегован.

Он је за подршку захвалио Министарству за породицу, омладину и спорт Републике Српске, министру за европске интеграције и међународну сарадњу Златану Клокићу и начелнику општине Прњавор Дарку Томашу.

Предсједник Извршног одбора за ИТФ Таеквондо савеза БиХ Нијаз ДЖака каже да су успјели окупити респектабилну екипу од 15 момака и 14 дјевојака.

"Очекујемо добре резултате, неке од медаља и да након пандемије поново вратимо таеквондо на велика врата", изјавио је ДЖака за Срну.

На Европском првенству које ће се одржати од 26. априла до 2. маја у Поречу наступиће више од 600 такмичара из 33 земље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана