Рекордне премије за Вахида Халилхоџића и фудбалере Марока

ГС
Foto: agencije

Вахид Халилхоџић, његови помоћници те фудбалери Марока ће бити богато награђени за пласман на Мундијал.

Вахид Халилихоџић синоћ је постао први селектор који је успио да кроз квалификације одведе чак четири државна тима на Мундија. Ваха" је то успио побједом над ДР Конгом (укупно 5:2) у плеј-офу квалификација за Мундијал, па ће његов Мароко бити у трећем шеширу за жријеб који нас очекује 1. априла.

Само су Бора Милутиновић и Алберто Пареира водили по пет репрезентација, али нису све водили кроз квалификације - неке су узимали прије турнира, а неки су се директно пласирали као домаћини.

Осим што је постао национални херој Марока, којег осам милијарди долара тешки краљ Мухамед ВИ. зове да му честита, Ваха има још један велики разлог за славље великог подухвата, преноси Мондо.

Наиме, Фудбалски савез Марока објавио како ће Ваха, фудбалери и стручни штаб бити награђени са 13 милиона евра. Портпарол савеза Мохамед Макруф рекао је како је награда повећана с циљем да се играчи додатно мотивишу.

Наведени износ ће скоро у потпуности покрити ФИФА с обзиром да сваки савез чија се репрезентација пласирала на СП добива по 12 милиона евра. Савези чије репрезентација осигурају пласман у осмину финала добиће додатна два милиона евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана