Рекордна побједа рукометашица Борца

Г.С.
Рекордна побједа рукометашица Борца

БАЊАЛУКА - Рекордна побједа Борчевих рукометашица на европској сцени, 41:17, 24 гола разлике против скромне кипарске екипе Лација из Никозије, за миран реванш и практично ријешено питање око пласмана у 3. коло Е ХА ЕФ Европа купа.

Квалитеније, физички доминантије, технички супериорније, тако би у најкраћем могли описати разлику између ова два тима.

Борац је од почетка наметнуо свој стил игре, чврстом игром у одбрани, црвено-плаве су преко полуконтри и контри, постигле велики број лаких голова, па ја већ на полувремену, предност Бањалучанки износила 14 голова разлике 21:7.

У наставку је та предност расла из минута у минут, разбранили су се и голмани, за коначних 41:17 за полпуларне “Осице”.

- Мислим да смо одиграли одличну утакмицу, посебно у првом полувремену. Честитам својим играчицама на труду и залагању, очекујем још боље издање у недјељу - рекао је тренер Борца Никола Бијелић.

Душка Тинтор са осам те Јелена Коџоман са седам голова, биле су најефикасније код домаћих, голман Душка Јуркас имала је 17 одбрана. У екипи са Кипра, истакла се Маринеа Солеа са 8 голова.

- Велика је разлика између два тима, ми нисмо професионална екипа и то се видјело у овом мечу. Пружили смо прилику млађим играчицама да стекну искуство. Једноставно, ми немамо овако квалитетне утакмице на Кипру и због тога смо жељели да млађим играчицама пружимо шансу - истакла је Ана Марија Екатаринску, рукометашица Лације.

Реванш утакмица биће одиграна у недјељу, у дворани Борик. Борац има лијепу прилику да први пут у историји клуба избори пласман у 3. коло неког од европских такмичења.

- Ми смо скромни и пласман у 3 .коло велика је ствар за наш клуб. Амбиције остају исте, што бољу пласман у Премијер лиги БиХ, а о Европи, пуно ће зависити од наредног жријеба. Наравно, прво треба да одрадимо посао у недјељу - рекао је Бијелић.

Реванш сусрет Борца и Латције, који почиње од 17 часова, у недјељу, можете пратити у преносу на нашем програму, преноси РТРС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана