Рекорд регионалног бренда у Бањалуци

Дејан Кондић
Рекорд регионалног бренда у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Најмасовнији спортски догађај у Бањалуци, односно Републици Српској минулог викенда били су “Мајски дани одбојке” у организацији Одбојкашког клуба Инова.

Манифестација која је у суботу у бањалучкој спортској дворани “Центар” окупила више од 1.000 одбојкашица из Републике Српске, односно ФБиХ и Србије одржана је по 12. пут и понос је Иновиног система, својеврсни регионални бренд. У разговору за “Глас Српске” први човјек Бањалучанки Дарио Савовић открио је да је оборен рекорд по броју учесника. 

- Поносни смо. Окупити више од 1.000 дјевојчица и тако оборити рекорд, говори пуно. Екипе су учествовале у три категорије, а рекордан број екипа био је у категорији 2011/12, чак 62 екипе. Такмичење се одвијало и у категоријама 2013/14. и 2015/16. годиште. Циљ манифестације је промоција здравог живота и бављење спортом - рекао је Савовић. 

Млади спортски радник поносан је на резултате млађих категорија Инове које су и ове сезоне оствариле сјајне резултате. 

- Није лако сваке године изборити пласман на финалне турнире, а ми смо и ове године то успјели са пиониркама и јуниоркама. То говори о квалитету рада у клубу, на шта сам поносан - истакао је Савовић.

Први тим, у сезони иза нас, у посљедњем колу остао је без елите. Од наредне сезоне Инова ће се поново такмичити у Првој лиги Републике Српске. 

- Наредне сезоне у Првој лиги Српске костур првог тима чиниће пионирке и кадеткиње. То је изазов за све нас у клубу јер је дошло до смјене генерација. Познати смо као клуб који долази до сениорских резултата са сопственим кадром, тако да је пред нама период стварања нових шампиона. Поносни смо на досадашње сениорке које су имале завидне резултате и подигле љествицу новим генерацијама. Такође, четири наше првотимке потписале су своје прве професионалне уговоре са клубовима из регије, на шта смо такође поносни као клуб - додао је Савовић.

Подршка 

Министарство породице, омладине и спорта Републике Српке и град Бањалука и овај пут подржали су “Мајске дане одбојке”. Манифестацију је отворила савјетник градоначелника Мирна Савић - Бањац.

- Овај велики спортски догађај је препознатљив не само у Бањалуци него и шире. Град Бањалука пружио је подршку и за овогодишње “Мајске дане одбојке”. Све честитке челним људима Инове за успјешну организацију ове манифестације - поручила је Савић - Бањац. 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана