Реал пита: Ко је одговоран за инциденте у финалу Лиге Шампиона?

Tanjug
Foto: Twitter

МАДРИД- Фудбалски клуб Реал стао је одбрану својих навијача, који су како тврде у мадридском клубу били жртве немилих догађаја уочи, током и послије финала Лиге шампиона против Ливерпула у Паризу.

Мадридски клуб је на свом званичном сајту затражио одговоре од надлежних за инциденте у главном граду Француске. Финале је каснило 35 минута, а француске власти тврде да су за инциденте били одговорни навијачи Ливерпула са фалсификованим улазницама.

Реал је затражио одговор по којим је критеријумима стадион "Француска" изабран за домаћина финалног меча Лиге шампиона. Финале најквалитетнијег европског клупског такмичења требало је да буде одиграно у Санкт Петербургу, али је руском граду одузето домаћинство због рата у Украјини.

Мадридски клуб тражи одговорност зашто су навијачи Реала остали "беспомоћни и без одбране".

"Нешто што је требало да буде фестивал фудбала за све навијаче претворило се у серију немилих догађаја, који су изазвали дубоко огорчење широм света. Као што се види на фотографијама и снимцима које су објавили медији многи навијачи су били нападнути, малтретирани и опљачкани, а неки од њих су чак провели и ноћ у болници. Фудбал је свету пренео погрешан одговор. Наши навијачи заслужују одговор, а надлежне позивамо да искорене ове немиле догађаја из фудбала, као и из целог спорта", саопштено је из Реала.

Реал је побиједио 1:0 и освојио рекордни 14. трофеј у Лиги шампиона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана