Хоће ли је Леотар играти нову регионалну СЕХА лигу?

Дарко Драгичевић
Хоће ли је Леотар играти нову регионалну СЕХА лигу?

ТРЕБИЊЕ - Рукометни клуб Леотар добио је позив да учествује у разговорима о наставку регионалне СЕХА лиге. Требињски клуб је тако уз бањалучки Борац једина екипа из БиХ која ће учествовати у овим разговорима.

Добри резултати клуба су тако препознати и ван граница, а регионална лига ће ускоро обавити и прве конкретне разговоре. Предсједник Стеван Бекан истиче да је за клуб овај позив признање за резултате у протеклом периоду.

- За сада ово је, у суштини, иницијатива за формирање регионалне лиге. Ускоро нас очекује састанак у Београду на којем би требало да сазнамо више детаља. Веома нам је драго што се за наш клуб чуло и у иностранству и да смо добили позив да учествујемо на тим састанцима. То је знак да су наши резултати скренули пажњу на клуб - рекао је Бекан.

У требињском клубу не желе ништа да прејудицирају док не виде конкретне циљеве регионалне лиге као и услове такмичења.

- Вјерујем да ћемо на том састанку бити упознати са системом такмичења, плановима и клубовима који треба да наступају у њој. Наравно, саслушаћемо све што организатор каже и видјети да ли смо у могућности да у њој учествујемо. Наравно, доста тога зависи од финансија, као и тога шта та лига може да нуди - додао је Бекан.

Регионална СЕХА лига је прекинута у марту 2022. године, а генерални спонзор била је руска компанија “Гаспром”. Након санкција овој фирми дошло је до прекида и сезона није завршена иако су раније биле организоване на високом нивоу, а највећи проблем је била проходност ка европским куповима. Оно што може сада да буде проблем свакако је чињеница да је сједиште лиге било у Загребу и да они и даље могу да руководе такмичењем, те да су у суштини они носиоци права везаних за ово такмичење. У наредним данима биће познато и који клубови су позвани на састанак, а већ се стидљиво спомиње да су позвани клубови из Србије, Сјеверне Македоније, Мађарске, Турске, те Мешков Брест . 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана