Ратко Николић, за „Глас Српске“, о дебаклу Србије на ЕП у рукомету: Имамо озбиљан проблем

Дарко Драгичевић
Ратко Николић, за „Глас Српске“, о дебаклу Србије на ЕП у рукомету: Имамо озбиљан проблем

БЕОГРАД - Рукометна репрезентација Србије завршила је учешће на Европском првенству. Екипа селектора Тонија Ђероне освојила је бод и завршила на посљедњем мјесту у групи, тако да је остала без жељених квалификација за Олимпијске игре.

Србија је под вођством шпанског тренера биљежила напредак у протеклим годинама, али је у Њемачкој доживљен неуспјех који ће и те­ како да заболи све којима је овај спорт у срцу. Један од њих је и бивши капитен репрезентације Ратко Николић који је учествовао у стварању тима.

- Сви смо разочарани. Много је фактора који су утицали на резултат. Сигурно је да свако треба да преузме део одговорности. Са Тонијем Ђероном смо направили велики искорак и очекивао сам да то крунишемо на овом првенству. Међутим то се није десило. Док сам био с тимом пре две године све је деловало другачије, боље. Зашто се ово десило у Немачкој треба добро анализирати - истиче Николић.

Репрезентација је имала чудне падове. Против Исланда су испустили два гола у финишу, против Мађарске нису могли да зауставе пивота, а против Црне Горе су имали напад и играча више за плус два и погодили су у контри голмана и зарадили искључење.

- Не желим никог да појединачно кривим. Изостала је жеља и набој у овом мечу, а то једино замерам. Што је рекао голман Цупара нисмо имали му** . Не може селектор да утиче на техничке грешке и одлуке. Заиста је било деконцентрације. Наше анализе су површне и нико да направи прави пресек. У  озбиљном смо проблему.  Прете нам још тежи дани и време је за корените промене. Зато уместо пљувања и афера треба нам дубока анализа и јасан план. Остајемо без деце, без будућности. Ко ће сад да тренира. Треба бити реалан и рећи да ово није екипа која може да освоји медаљу. Али није ни екипа која не може да победи Црну Гору уз уважавање ривала. Квалитетнија смо екипа, али Црна Гора нас је добила на залагање и борбеност. То ми је нејасно јер је ово била прилика за искорак и за квалификације за Олимпијске игре. То треба да буде додатни мотив, а то нисмо показали - истакао је Николић.

Анђелковић први пик

Неуспјех у Њемачкој оставиће без посла селектора Тонија Ђерону. Умјесто њега први пик за насљедника је бивши репрезентативац Данијел Анђелковић, који води француски Тулуз. Два пута је биран за тренера године у Француској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана