Рајко Мичета свјестан изазова који га очекују: Радићемо свим срцем и душом за Леотар

Дарко Пашагић
Рајко Мичета свјестан изазова који га очекују: Радићемо свим срцем и душом за Леотар

ТРЕБИЊЕ - Бивши фудбалер и тренер Леотара Рајко Мичета, који је на сједници Скупштине Требињаца изабран за предсједника клуба, истакао је да његова и остале чланове Управног одбора очекује пуно изазова, али да се не боје изазова и да ће проблеме рјешавати по приоритету.

Мичета је на челу Леотара наслиједио Гордана Мишељића, а осим њега чланови Управног одбора су све бивши играчи Леотара: Весо Климовић, Веселин Зрилић, Жељко Радовић, Пајо Јанковић, Џевад Бараковић, Синиша Бердовић, Марко Дучић и Борислав Грубач, који ће бити задужен за правна питања.

- Овдје сам само први међу једнакима и сви заједно морамо радити да клуб сваки дан напредује. Од првог тима, омладинске школе, стручног рада, финансија, администрације и свега што један клуб треба да има. Чека нас паклен период, јер морамо да завршимо рефлекторе уз помоћ Градске управе, формирамо стручни штаб, играчки кадар и почнемо припреме. Имамо чврста обећања Градске управе и привредника да ћемо и у наредном периоду имати стабилне изворе финансирања. Оно што је сигурно радићемо свим срцем и душом за Леотар - нагласио је Мичета.

Нагласио је да ће већ за два, три дана бити познато ко ће бити нови шеф стручног штаба.

- Преговарамо са неколико имена и очекујем да то питање веома брзо ријешимо. Свјесни смо да смо већ у цајтноту са припремама и да морамо што прије да почнемо са радом, најкасније до краја ове седмице. Можда почнемо са тренинзима и прије него што дође нови шеф стручног штаба, а са играчима би тада радио неко од наших домаћих тренера. Очекује нас пуно посла и око играчког кадра, јер желимо да остваримо бољи пласман него у прошлом првенству. Наравно, првенствени циљ на остаје обезбјеђење опстанка - наставио је Мичета.

У наредним данима требало би да се крене и са инфраструктурним пројектима.

- Приоритет нам је изградња рефлектора на стадиону и изградња стадиона са вјештачком травом те постављање хибридне траве на терен у “Полицама”. Очекујем да већ до средине августа или најкасније до почетка септембра буде урађена већина ствари. Најважније је да ће уз нас и даље бити градска власт Требиња и “Електропривреда Републике Српске” - додао је Мичета.

Мишељић

Бивши предсједник Леотара Гордан Мишељић рекао је да је поносан на претходни период. Он је клуб са “Полица” преузео прије три године и Леотар се из Друге лиге Републике Српске пласирао у Прву, а затим заиграо Премијер лигу и у првој сезони сачувао. У међувремену је освојио и Куп Српске.

- Од свих клубова Леотар има најмањи буџет па чак и од Слободе, Рудар Приједора и Радника, који су иза нас на табели. Драго ми је што је ова структура људи успјела у ономе у шта је мало ко вјеровао и својим насљедницима желим да наставе још боље и да Леотар врате у сам врх фудбала БиХ - рекао је Мишељић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана