Радован Уљаревић о наредном противнику у ЕХФ Европа купу: Ривал по мјери Леотара

Дарко Драгичевић
Радован Уљаревић о наредном противнику у ЕХФ Европа купу: Ривал по мјери Леотара

ТРЕБИЊЕ - Рукометаши Леотара ће у трећем колу ЕХФ Европа купа играти против Карвине, представника Чешке. У првом мечу, који је на програму 25. или 26. новембра, Требињци ће бити домаћини.

Карвина је у другом колу елиминисала аустријски Фиверс (32:26, 32:36) и показала да се ради о квалитетном противнику. Прошле сезоне догурали су до четвртфинала ЕХФ купа, гдје их је зауставио норвешки Сандефјорд. И раније су имали запажених резултата у европским такмичењима. На том путу Чеси су елиминисали представника Србије Динамо из Панчева, те члана лиге БиХ Грачаницу. Иначе, за овај тим наступа неколико репрезентативаца Чешке, док је на позицији десног бека Душан Живанов који је раније играо за Грачаницу.

Пивот Радован Уљаревић истиче да је први утисак да су Чеси компактан тим.

- Карвина је сигурно противник по мјери, екипа против које се може играти. Нема дилеме да је ријеч о јаком противнику, који има искуства у Европи. Видјели смо да у тиму имају неколико репрезентативаца Чешке, тако да имамо довољно времена да се спремимо за њих. Сигурно је да су квалитетна екипа, јер су прошле сезоне дошли до четвртфинала. Уиграни су и компактни, а прошле сезоне су елиминисали Грачаницу. Ове сезоне су савладали шампиона Аустрије - истакао је рукометаш Леотара.

Играчима ће дуел против Карвине бити пуно лакши након што су успјешно прошли премијерне мечеве.

- Нама је двомеч против Донбелеа био велико искуство. Већини играча то су били први наступи у Европи, било је позитивне треме, али смо одиграли оба меча веома добро. Видјели смо да можемо да се носимо са Летонцима и одиграли смо храбро и квалитетно. Тако треба да играмо и против Чеха. Они су такође искуснији на међународној сцени, али сви смо сањали овакве спектакле - додао је пивот Требињаца.

Рукометаш се нада да ће уз подршку публике његов тим изборити повољан резултат у првом дуелу.

- Сви смо жељели нови спектакл под Бреговима и сад нам се то остварило. Очекујемо да нас публика још једном подржи, а ми ћемо урадити све што буде до нас да у првом мечу направимо добар резултат за реванш. Играмо све боље, тако да се надамо најбољем - додао је Уљаревић.

Слобода на Спор Тото

Остали представници БиХ Слобода и Вогошћа такође ће бити домаћини у првим мечевима. Тузлаци, које води Мирко Микић, играће против турског Спор Тота, док је ривал Вогошће чешка екипа Брно. Динамо из Панчева бањалучког тренера Драгана Марковића игра против румунског Минаура, док ће Металопластика дочекати БК 46 из Финске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана