Радник убједљиво поражен у Чешкој од Кладна: Друга пјесма у реваншу

Дејан Кондић
Радник убједљиво поражен у Чешкој од Кладна: Друга пјесма у реваншу

БИЈЕЉИНА - Одбојкаши Радника у првом мечу шеснаестине финала Купа ЦЕВ убједљиво су поражени у Кладну, од истоимене екипе с 3:0 (25:18, 25:19, 25:15).

Чешки тим показао је снагу и заслужено дошао до тријумфа. Шампион БиХ никако није успијевао да повеже своје редове и пораз је био неизбјежан. Најзапаженији у редовима тима из Бијељине био је репрезентативни средњи блокер БиХ Милош Поповић, који је освојио десет поена исто колико и коректор “плаво-бијелих” Ади Османовић.

- У прва два сета пружили смо колико-толико солидан отпор. Имали смо неку игру до средине оба та периода. У неким битним моментима нисмо приказали ништа значајно. Међутим, ипак су Чеси квалитетнији и играју јачу лигу. Упркос томе, морали смо у битним моментима показати више, поготово у завршницама прва два сета - рекао је Поповић.

Прилику да поправе утисак изабраници Владимира Милићевића имаће у сриједу, 29. новембра у Брчком. Да би изборили златни сет и прилику да се боре како би прошли даље морају савладати Чехе с 3:0 или 3:1.

- Сматрам да имамо квалитет да у реваншу ривалу узмемо сет или два. Мислим да ћемо гледати другачију утакмицу у односу на оно што смо приказали у Кладну - истакао је Поповић.

Прије поменуте утакмице реванша шеснаестине финала Купа ЦЕВ одбојкаше Радника у недјељу од 16 часова у Бијељини очекује финални меч Купа Републике Српске против Модриче. Жеља свих у редовима “плаво-бијелих” је да одбране трофеј намијењен најбољој екипи у најмасовнијем такмичењу Српске.

- Апсолутни смо фаворити у том сусрету. Очекујем да максимално сконцентрисани уђемо у тај меч и да одбранимо, односно освојимо још један трофеј Купа Републике Српске те да полусезону на домаћим фронтовима успјешно приведемо крају. Мислим да ова екипа то може - закључио је Поповић.

Французи чекају у осмини финала

Бољег из двомеча Радника и Кладна у осмини финала Купа ЦЕВ чека дуел против једне француске екипе. Ко ће то бити, Нант или Шамон, биће познато такође у сриједу, 29. новембра. Први сусрет тимова из земље “галских пијетлова” Нант је на свом терену добио с 3:1. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана