Радник у мајсторици плеј-офа надиграо Домаљевац (3:0) и освојио прву шампионску титулу: Судбина је тако хтјела

Дејан Кондић
Радник у мајсторици плеј-офа надиграо Домаљевац (3:0) и освојио прву шампионску титулу: Судбина је тако хтјела

БИЈЕЉИНА - Освојили су све! Радник је најљепша прича одбојке у БиХ. Након Купа Српске и Купа БиХ, Бијељинци су хет-трик трофеја комплетирали највреднијим пехаром - шампионским.

Памтиће се ова сезона “плаво-бијелих”, можда ће завршити и у неком уџбенику на тему “Како постати шампион”. Зашто? Па зато што су предсједник клуба Дарко Манојловић и његови сарадници из управе, уз подршку челних људи града и спонзор, направили четворогодишњи план који је и прије очекиваног дао резултат. Открио је то за “Глас Српске” први човјек Радника.

- Осјећај је неописив, искрен да будем, ни сам се нисам надао оволикој еуфорији. Затрпани смо честиткама са свих страна. Користим прилику да још једном захвалим свима који су били уз нас током ове сезоне. То је била наша снага, јер смо позитивну атмосферу осјећали од свих. Не треба заборавити да смо 2020. године били у лиги Републике Српске, сплетом несрећних околности. Сад смо шампиони БиХ. Радили смо на организацији клуба, направили четворогодишњи план, али, ево, титулу смо узели мало раније - нагласио је Манојловић.

Шампион се постаје на терену, када све “гори”, када је густо, када мораш бити јачи од свих “бочних удара”. Повреде прије одлучујућих борби натјерале су стручни штаб на план Б. На терен је морао и помоћни тренер Владимир Милићевић, који је са овом титулом ставио тачку на богату каријеру.

- Мислим да је ово била судбина, да се све овако издешава са повредама. Играчи су ме наговорили да се региструјем, а ја нисам био за то, јер сам мислио да не могу да помогнем. Ипак, успјели смо и кад погледам из овог угла, опет кажем да је све ово била судбина - рекао је Милићевић.

Домаљевац је водио у финалној серији, Радник се вратио, а онда са 3:0 (25:22, 25:19, 26:24) у мајсторици у Орашју показао да је стварно најбољи. Мудре потезе вукао је тренер Владимир Шаренац и показао да је опклада управе да он води ове момке била пун погодак.

- Невероватан је осећај. Било је тешких момената, али све смо превазишли. Играли смо најбољу одбојку, то сви кажу. Пресрећан сам због мојих играча, управе клуба и навијача. Испоштовали су све што сам, да тако кажем, тражио од њих. Када сам дошао, рекао сам мојим момцима да је све могуће ако то довољно јако пожеле. На крају је та жеља и пресудила. Како клубу, тако и мени је ово прва титула и стварно сам поносан. Памтиће се ова трипла круна коју смо освојили ове сезоне - истакао је Шаренац.

Гдје ће играти европске мечеве?

Пред управом клуба тек сад је велики посао. Поставља се питање гдје ће Радник играти европске мечеве, али и како склопити екипу која ће град, Српску и БиХ достојно репрезентовати у Европи.

- Наш циљ је да сачувамо екипу и то нам је примарни задатак. Квалификације за Лигу шампиона не можемо играти у нашем граду и то је највећи проблем. То такође морамо ријешити, прије свега из пијетета према нашим навијачима. Огромну подршку су нам дали у мајсторици у Орашју. Било их је више од стотину и то је био јак вјетар у леђа играчима на терену - рекао је Манојловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана