Радник освјетлао образ у Београду: Искуство које се не може купити

Дејан Кондић
Радник освјетлао образ у Београду: Искуство које се не може купити

БИЈЕЉИНА – Одбојкаши бијељинског Радника уздигнута чела су се вратили из Београда са квалификационог турнира Лиге шампиона иако су након Партизана поражени и од Олимпијакоса – 1:3 (10:25, 18:25, 25:18, 21:25).

Изабраници Владимира Милићевића “показали су зубе” квалитетнијим и скупљим ривалима и освојени сет против тима из Атине најбоља је сатисфакција за шампиона БиХ, који ће такмичење наставити у Купу ЦЕВ, гдје ће им ривал бити бољи из двомеча белгијског Гента и екипе Кладно из Чешке. Име ривала сазнаће 1. новембра када се игра реванш у Чешкој у који Белгијанци улазе са побједом из првог дуела на свом терену од 3:2.

- Након утакмице и пораза од Олимпијакоса осјећања су ми помијешана. Са једне стране морам да будем задовољан издањем својих момака против далеко искусније и квалитетније екипе, а са друге стране остаје жал што нисмо успјели да играмо овако против Партизана, јер сам сигуран да би исход те прве утакмице био другачији. Оно са чи­м морам у потпуности да будем задовољан ја, али и сви у клубу, јесте да смо показали да екипа има снагу да се равноправно бори против екипа које долазе из далеко јачих лига него што је наша и да имамо доста простора за напредак. Идемо даље, надам се да смо сви заједно извукли поуке и да смо постали боља екипа након овог турнира и једног непроцјењивог искуства играња против екипа и играча врхунског калибра. Захвалио бих навијачима који су оба дана дошли из Бијељине и дали нам значајну подршку са трибина, као и домаћину на гостопримству и незаборавном искуству – рекао је Милићевић.

Један од запаженијих у редовима Радника на београдском турниру био је либеро Милан Митриновић.

- Велико искуство за све нас, невјероватан амбијент и све похвале за организацију турнира. Олимпијакос је састављен од врхунских играча, репрезентативаца Словеније, играча са Кубе, из Бразила, довољно је само споменути Драгана Травицу и Митра Ђурића...Надамо се да смо изашли много бољи и са неким новим искуством послије овог турнира које нам је потребно за наставак такмичења у Европи и домаћем првенству. Још не знамо ко ће нам бити ривал у ЦЕВ купу, али идемо у Белгију или Чешку, чекамо побједника из тог двомеча, па да се адекватно припремимо за противника, до тада нам преостаје борба у домаћем првенству – закључио је Митриновић.

Згуснут распоред

Одбојкаши Радника већ су се окренули домаћем шампионату. У суботу дочекују Гацко, а потом их у уторак у Бањалуци очекује мегдан против Борца.

- То су нам сада најбитније утакмице и уколико желимо и сљедеће године да се опробамо против најбољих у Европи, морамо у домаћем првенству да играмо максимално и да наставимо са побједама. Тек након ових утакмица размишљаћемо о противнику у ЦЕВ купу и поставци игре и тактике за те мечеве – рекао је Милићевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана