Радник на корак од провалије

Дарко Пашагић
Радник на корак од провалије

БИЈЕЉИНА - Црни облаци надвили су се над доскорашњим премијерлигашем Радником који, како сада ствари стоје, највјероватније неће ни почети сезону у Првој лиги Републике Српске 6. августа.

Троструки шампион Српске, седмоструки освајач Купа РС, побједник Купа БиХ који је два пута играо на европској сцени, петнаестак дана прије старта првенства има велике новчане проблеме из којих је готово немогуће изаћи.

- Ситуација није тешка, него драматична. Играчима се дугују три плате, а и ју­л је већ при крају. Још гора је ситуација са запосленима у клубу којима није исплаћено шест плата. Оно што је још горе, највећи спонзор клуба је град Бијељина и већ је исплатио комплетну траншу за ову годину, а средства су већ потрошена. Других спонзора и није било много, а већина њих је дигла руке када смо испали из Премијер лиге, па чак и раније - рекао је извор “Гласа Српске” близак клубу.

С почетком припрема се каснило, а већина фудбалера је отишла из Радника. Неки чак и прије истека уговора, јер на то имају право ако им се дугују три плате.

- Првог дана припрема тренер Велибор Ђурић је на прозивци имао само два играча из прошле сезоне и неколико младића из омладинских селекција. У међувремену је дошло неколико фудбалера, који би можда и остали, али им нико не може обећати да ће добити оно што буде верификовано у уговору, ако га потпишу. Посљедњих дана број играча на тренинзима се опет смањио и нема их довољно ни за стартну поставу - наставио је наш извор.

Недуго послије испадања из премијерлигашког друштва оставку је поднио и предсједник клуба Љубомир Стевић.

- Клуб је практично без руководства, а једини који су готово свакодневни на стадиону су тренер Ђурић, секретар Слободан Ђорђић и директор Небојша Томић. Међутим, и њима су везане руке, јер ником не могу ништа да обећају у вези са финансијама. Зато је велико питање шта ће се дешавати у наредним данима, али је све извјесније да Радник неће ни почети сезону. Волио бих да не буде тако, али шансе да се нешто промијени су све мање - додао је извор “Гласа Српске”.

Деценија успјеха

Радник је десет претходних сезона био константно члан Премијер лиге БиХ и играо је запажену улогу у елити. Прије двије године на Градски стадион у Бијељини су постављени и рефлектори, који су омогућавали и играње ноћних утакмица, и Бијељина је све више постајала један од највећих фудбалских центара Републике Српске. Међутим, кола су полако кренула низбрдо и велико је питање када ће се зауставити. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана