Радник иде на Кладно у шеснаестини финала Купа ЦЕВ: Бијељинцима испуњена жеља

Дејан Кондић
Радник иде на Кладно у шеснаестини финала Купа ЦЕВ: Бијељинцима испуњена жеља

БИЈЕЉИНА – Тражили сте, добили сте. У одбојкашком клубу Радник жељели су Кладно за ривала у шеснаестини финала Купа ЦЕВ и Чеси су им ту жељу “услишили”.

Кладно је оправдало улогу фаворита у квалификацијама и након пораза у првом сусрету (2:3) у Белгији на свом терену су декласирали Гент са 3:0 (25:17, 25:14, 25:20) и пласирали се међу 32 најбоље екипе у другом по рангу европском одбојкашком клупском такмичењу па ће укрстити копља са шампионом БиХ. Шеф стручног штаба Радника Владимир Милићевић у разговору за “Глас Српске” истиче да његови момци имају шансу да се пласирају у осмину финала.

- Очекивали смо овакав исход. Нама је ово много лакша опција, превасходно са аспекта путовања да идемо у Чешку, а не у Белгију која је дупло даље. Тек сад ћемо тражити неке њихове утакмице да погледамо, да их изанализирамо. Сматрам да након утакмица у Лиги шампиона можемо у Купу ЦЕВ да се покажемо у бољем свјетлу - рекао је Милићевић.

Додао је да момци имају искуство више.

- У Београду су имали велики грч на почетку мечева, то је био и највећи проблем. Били су под утиском амбијента и имена ривала против којих смо играли. Мислим да ће сада бити мало другачије. Желимо сада да се наметнемо и да ми будемо ти који ће се питати више него екипа из Чешке. Опет кажем, чекам да добијем видео-материјал, па ћемо моћи више да причамо о неким њиховим врлинама и манама. Уколико прођемо Кладно, до краја године ћемо играти у ритму сриједа-субота. То смо хтјели и не жалим се. Засад смо фокусирани на наше првенство и дерби који нас чека у суботу против Напретка. Одређених проблемчића имамо, али рјешавамо их у ходу - навео је Милићевић.

Мечеви против Кладна на програму су 22 и 29. новембра.

- Сад нам слиједе преговори са Чесима око термина, али и мјеста одигравања ових утакмица. Оно што је сигурно је да, нажалост, нећемо моћи играти у Бијељини. Опције су нам Градишка, али и Брчко, видјећемо - поручио је Милићевић.

Дерби

Одбојкаши Радника сутра од 19 часова у бијељинској дворани Гимназије играју дерби сусрет шестог кола Премијер лиге против лидера на табели и једине непоражене екипе у шампионату, Напретка из Оџака. Евентуалним тријумфом актуелни шампион би запосјео лидерску позицију на првенственој табели.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана