Радмила Марковић, нови тренер одбојкашица Бимал Јединства: Не бојим се изазова, обећавам само рад

Душан Репија
Радмила Марковић, нови тренер одбојкашица Бимал Јединства: Не бојим се изазова, обећавам само рад

БРЧКО - Послије седам година у којима је освојио све што се могло у оквирима БиХ, Смаил Пезеровић је напустио клупу Бимал Јединства, а наслиједила га је Радмила Марковић.

Дами, која је тренерски занат пекла у БЛ волеју, сигурно неће бити лак задатак да настави путем свог претходника, јер су шампионски тим напустиле четири најбоље играчице: Жана Драгутиновић, Ајла Параџик, Ана Гајић и Ивана Радовић. Ипак, пуна је самопоуздања, алу не жели превише да се размеће обећањима. Једино што је поручила јесте жесток рад од првог дана припрема.

- Сигурно је да је ово на неки начин нови почетак “принцеза” и да ћу на располагању имати кудикамо млађу екипу него што је била до сада. Али, не плашим се изазова. Велика је част предводити тим који је толико пута освојио пехаре у првенству и Купу БиХ и који у свом саставу увијек има доста младих, технички поткованих одбојкашица. Истина, оне углавном до сада нису имале главну улогу на терену, осим Душке Кењало и Јоване Биберџић, али вјерујем да ћемо напорним радом успјети да из дана у дан будемо бољи - рекла је Марковићева за “Глас Српске”.

О амбицијама и циљевима у наредној сезони није могла да говори много у овом тренутку. Тек треба да сједне за сто са члановима клупског руководства како би дефинисали шта се од екипе очекује у наредном периоду. Гледајући на папиру, најјачи тим сада има прошлогодишњи финалиста Гацко, који је у своје редове довео Гајићеву и Радовићеву.

- Да, дефинитивно су оне први фаворит за највиши пласман. Надам се да ћемо и ми бити довољно јаке како бисмо на најљепши могући начин оживјели стари ривалитет између ова два клуба. Ипак, о евентуалним појачањима и амбицијама знаћу детаљније након састанка са управом. Оно што у овом тренутку сигурно знам јесте да ћемо од првог дана припрема 15. августа бити максимално мотивисане и спремне за рад - нагласила је Марковићева.

Она је током играчке каријере била члан “принцеза” и то прве генерације која је освојила првенство БиХ у сезони 1999/2000.

- И са те стране ми је драго што сам се вратила. Иако сам цијелу тренерску каријеру била везана за Бањалуку, ово је повратак матичној средини. Ништа ми неће бити непознато - закључила је Марковићева.

Информације

Марковићева је истакла да ће се данас наћи са досадашњим тренером Смаилом Пезеровићем, који ће јој дати драгоцјене информације о екипи и одбојкашицама које су остале.

- Увијек смо имали више него коректан однос и сигурно ће ми бити од користи све што ми каже. Оставио је дубок траг у претходних седам година - рекла је Марковићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана