"Пуна подршка Бициклистичком савезу Републике Српске"

Г.С.
"Пуна подршка Бициклистичком савезу Републике Српске"

БАЊАЛУКА - Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске дало је пуну подршку Бициклистичком савезу Српске у настојањима да заштити уставност и легитимитет Републике Српске и институције Бициклистичког савеза Српске, као и њених чланова.

Очигледно је да спортски радници из ФБиХ покушавају да маргинализују Републику Српску, као и њене ингеренције те уставом и законом о спорту Републике Српске и БиХ дефинисана права, кршећи законе на нивоу БиХ. Све то знајући да до ове године није ни постојао федерални бициклистички савез, већ им је Република Српска давала легитимитет и легалитет како би се бициклистички спорт развијао. 

Министарство породице, омладине и спорта у овом случају је било јасно. 

"Ингеренције, када је у питању спорт Републике Српске у свим њеним аспектима имају кровни савези којима дајемо пуну подршку. Законом на нивоу Републике Српске и БиХ јасно су дефинисана правила дјеловања. Ниједна активност у области спорта, у овом случају бициклистичког, на територији Републике Српске, не може бити одржана без кровног Савеза. Када је у питању уређење Савеза на нивоу БиХ и ту је закон јасан. Савез се формира добровољним удруживањем два ентитетска савеза, на равноправним основама два савеза", наведено је из Министарства породице омладине и спорта.

Није тајна да је Бициклистички савез Републике Српске један од најбоље организованих савеза у Српској. Томе у прилог иде и организација неких од највећих спортских догађаја на овим просторима, као и организација многобројних такмичења и улагања у младе, те обуку стручњака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана