Пудар: Бањалука ми је друга кућа, очекујем добар резултат

Дарко Драгичевић
Foto: АПК 22.април

БАЊАЛУКА – Академски пливачки клуб „22.април“ поводом Дана Града организује 14. међународни митинг „Swim Wars“.  Овогодишње такмичење ће да окупи рекордан број пливача преко 400 из девет земаља.

Амбасадори митинга су најуспјешнија пливачица из БиХ Лана Пудар, те такмичарка из Србије Ања Цревар. Млада Лана Пудар истиче да ће јој овај митинг бити одлична провјера за наредна такмичења. Она ће ове сезоне имати пуно искушења

-Част ми је што сам амбасадор митинга, јер су ми Бањалука и АПК „22.април“ практично друга кућа. Највише времена проводим управо овдје са сјајним тренером и имам одличне услове за напредак. Ове године имам неколико великих такмичења и желим да се што боље спремим за њихПрво велико такмичење је Европско јуниорско првенство у Београду, затим Свјетско првенство у Јапану, те свјетско јуниорско у Израелу. Такође ту је и Европско првенство у малим базенима. Ово такмичење у Бањалуци ће ми бити одлична провјера да се спремим. Резултати и форма су добри тако да се надам најбољем и већ овдје очекујем да се види напредак. Главни циљ је свакако Свјетско првенство и наравно да јурим норму за Олимпијске игре у Паризу- истакла је Лана.

Европска вицешампионка Ања Цревар такође очекује добар наступ.

-У неком сам заостатку,али вјерујем да у бањалуци могу да постигнем добре резултате. Почетак је љетње сезоне у којој сви желико да угватимо залет за наредна такмичења- истакла је Цревар.

Тренер Горан Граховац истиче да су свим пливачима у фокусу норме за Олимпијске игре.

-Наше такмичење је у ФИНА календару тако да је на њему могуће да се јуре норме за Олимпијске игре и након овог митинга имаћемо још квалитетних такмичења.

Квалификације почињу у суботу у девет часова, а свечано отварање је у 17.15 часова. Д.Д.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана