Публика ће бити Борчев вјетар у леђа

Милан Зубовић
Публика ће бити Борчев вјетар у леђа

БАЊАЛУКА - Први противник Борца на турниру Друге АБА лиге, којем ће од сутра бити домаћин, биће актуелни шампион Златибор који сплетом околности и пропозиција није заиграо у вишем разреду.

Утакмица је на распореду у уторак од 18 часова, екипа из Чајетине на скору је 6-1, а домаћин има 5-2.

- Драго нам је што ће "Борик" бити поприште добрих утакмица АБА 2 каравана и то ће стимулативно утицати на нас. Физички ће бити јако захтјевно, али фокус је само на првом противнику, који је једна од најбољих екипа у региону. Одбрамбено ћемо морати да будемо на максималном нивоу, да бисмо успорили проток лопте јер Златибор у својим редовима има добре шутере као и сјајну унутрашњу линију. Вјетар у леђа који ћемо добити са трибина ће нам помоћи, а послије ћемо размишљати о Крки и Слоги - изјавио је тренер Борца - изјавио је тренер Борца Зоран Кашћелан.

Мало кроз шалу мало кроз збиљу рекао је да би био задовољан са све три побједе након овог турнира.

- Имамо одређене предности и недостатке у односу на наредне противнике. Крка је прошлогодишњи абалигаш и има играче који су на вишем нивоу од овог такмичења и радујем се што ће моја екипа расти кроз ове изазове. Не бјежимо од тога да имамо квалитет и желимо да уживамо у атмосфери и дамо максимум, али примарни циљ је да се пласирамо на финални турнир - рекао је Кашћелан.

Не жели да оптерећује играче јер је ово одлична прилика да уче. Уједно, не боји се да ће његови играчи имати психолошки притисак навијача који ће испунити дворану до посљедњег мјеста и наравно очекивати побједу.

- Желимо да играчи буду фокусирани на задатке. Наш посао носи велики притисак, али им увијек говорим да не збораве да уживају. Најљепше је играти пред пуном двораном и то су искуства која носи пуна дворана и ту само могу да очврсну. Имамо искуснијих играч који ће знати како да воде екипу и вјерујем да ће млада екипа то искористити као вјетар у леђа. Прошле године Борац је имао искуснију екипу па се десио шок на којег нису били спремни, али више волим пуне дворане пада имамо пресију и код куће и на страни нео да су празне - истакао је Кашћелан.

Кошаркашу Борца Вуку Бошковићу биће ово други пута да игра турнир у Бањалуци.

- Амбијент ће ово године бити веома добар и позивам наше навијаче да дођу у што већем броју. Утакмица са Златибором нам је анјбитнија и од старта морамо ући веома јако, опуштања не смије бити и никако не смијемо да уђемо у зону комфора јер они су искуснији од нас. Енергијом морамо да им парирамо - рекао је Бошковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана