Прволигаш из Добоја први креће са припремама: Слога жели врх и Премијер лигу БиХ

Синиша Котараш
Прволигаш из Добоја први креће са припремама: Слога жели врх и Премијер лигу БиХ

ДОБОЈ - Фудбалери Слоге јесењи дио Прве лиге Републике Српске завршили су на другом мјесту са само два бода заостатка за водећом Крупом и сасвим је јасна жеља Добојлија да на прољеће нападну прво мјесто и пласман у Премијер лигу.

Интересантно, изабраници Зорана Ћургуза посљедњи су престали са радом, тек уочи Нове године, а већ у суботу започеће припреме за други дио сезоне, што доказује колико су у клубу озбиљни у намјери да први пут у Добој доведу најбоље клубове из БиХ.

- Прозивка је заказана за десет часова у суботу, а одмах потом ћемо одрадити тренинг. Радићемо комбиновано у клупској теретани и на терену па мислим да ће седам седмица бити сасвим довољно да спремно дочекамо наставак првенства у којем нам је основни циљ борба за прво мјесто - рекао је Ћургуз у разговору за “Глас Српске”.

Према његовим ријечима, оптималан играчки кадар за други дио првенства био би 18 фудбалера и седам јуниора те кадета, уз два голмана. Уз то, стручни штаб је појачан кондиционим тренером.

- Јесенас нисмо били на правом нивоу и очекујем да са стручњаком какав је Михајло Самарџија и тај сегмент крене у жељеном правцу. Такође, редовно радимо обавезне тестове на вирус корона и ситуација је углавном добра. Мада, није искључено да два или три фудбалера пропусте почетак припрема због проблема са заразом. Нажалост, то је нешто на шта не можемо да утичемо и таквих ситуација биће када почне првенство, не само код нас већ и у цијелој лиги - појаснио је Ћургуз.

Прволигаш из Добоја растао се само са младим Луком Међугорцем, а сви остали првотимци и даље ће бити на располагању тренеру Ћургузу и његовим сарадницима. Истовремено, Слога ће у други дио сезоне ући и осјетно појачана.

- Завршили смо преговоре са три квалитетна играча, по једним у дефанзиви, вези и нападу, а у разговору смо и са још два. Појавила се и информација да ће Бојан Марковић након повратка из Радник, гдје је био на позајмици, доћи у Добој. Бојан је, у сваком случају, интересантан играч и сигуран сам да би га сваки тренер радо видио у свом клубу, а посебно ја који сам с њим сарађивао неколико година. Сматрам да би нам такав профил играча добродошао. Ипак, он је играч под уговором са Борцем и пратићемо развој ситуације - открио је Ћургуз.

Добојлије ће током припрема одиграти пет контролних утакмица, а већ су познати и сви противници. Први меч на програму је 29. јануара са Звијездом из Градачца, а седам дана касније ривал Слоги ће бити Градина из Сребреника. За 12. фебруар заказан је меч са Љубићом, за 19. са ТОШК-ом, да би генералка била одиграна 26. фебруара у Градишци против домаће Козаре.

Софић

Дугогодишњи првотимац и тренер Слоге, а тренутно координатор омладинских селекција Ведран Софић доживио је блажи срчани удар и сви у клубу се надају брзом опоравку.

- Ведраново тренутно стање је стабилно, налази се под љекарским надзором и сви ми из Слоге му желимо брз и успјешан опоравак и повратак у клуб на редовне радне обавезе - поручио је Ћургуз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана