Прво коло Боксерске лиге Републике Српске: БЛ22 најуспјешнији на старту

Д. П.
Прво коло Боксерске лиге Републике Српске: БЛ22 најуспјешнији на старту

БАЊАЛУКА - Највише успјеха у првом колу Боксерске лиге Републике Српске имали су такмичари бањалучког БЛ22, који је био технички организатор, а иза њега су се пласирали бањалучка Славија и “Обилић” из Зворника.

- Такмичење, које је одржано у дворани “Обилићево”, окупило је чак 22 клуба из цијеле Републике Српске, а жребана су 34 пара, што је стварно велики број. Мечеви су одржани у свим старосним категоријама, што значи да су своје умијеће на рингу показали пионири, школарци, кадети, млади и сениори, а биле су делегиране судије из Србије - нагласио је супервизор првог кола Боксерске лиге Републике Српске Предраг Бартула.

Најбоље борбе виђене су у два сениорска меча.

- У категорији преко 92 килограма Златко Селимовић из требињског Пит Була и Данијел Алагић из приједорског Побједника водили су беспоштедну борбу свих девет минута. На крају је за нијансу био успјешнији Селимовић и донио побједу свом клубу. Прави рат виђен је и дуелу до 63,5 килограма у којем су се састала два учесника европских првенстава Лука Вељовић (Славија) и Никола Ивковић (Побједник). Из ове борбе као побједник на поене изашао је Вељовић - наставио је Бартула и додао да је мечеве у дворани “Обилићево” посматрало више од 500 гледалаца.

Још није познато када ће бити одржано друго коло Боксерске лиге Републике Српске.

- Мало нам је згуснут распоред. Наиме, већ 19. октобра велики број клубова из Републике Српске имаће представнике на “Отвореном Балкан турниру” у Лозници. Послије тога ће бити заказано званично првенство Републике Српске за све категорије. Настојаћемо да сваки мјесец буде бар једно коло лиге и да такмичења буду одржавана у што већем броју градова - рекао је Бартула.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана