Првенство БиХ за кошаркаше и кошаркашице почиње 29. октобра

Г.С.
Првенство БиХ за кошаркаше и кошаркашице почиње 29. октобра

Ванредна сједница Скупштине Кошаркашког савеза БиХ одржана је данас у Сарајеву.

На скупу су Арнел Калушић и Аднан Јашаревић потврђени као нови чланови Управног одбора КСБиХ, умјесто Феђе Јовановића и Мирзе Телетовића. 

Управо је УО у новом саставу такође данас одржао сједницу на којој је одлучено да Првенство БиХ за кошаркаше почне 29. октобра.

Утврђен је систем такмичења, које ће бити подијељено у двије фазе. У првој ће учествовати сљедећих 12 клубова: Широки, Слобода, Спарс, Борац, Леотар, Младост Мркоњић Град, Промо, Посушје, Будућност Бијељина, Зрињски, Босна Роjал и Славија.

Након одиграна 22 кола, првих седам екипа пласираће се у четвртфинале, гдје ће се прикључити екипи актуелног првака БиХ Игокеи, која старта са прве позиције у плеј-офу и играће против седмопласираног тима прве фазе такмичења. Из највишег ранга испада посљедњепласирана екипа.

Четвртфинале и полуфинале ће се играти на двије добијене утакмице, финале и мечеви за треће мјесто на три.

Обављен је и жријеб такмичарских бројева, у првом колу се састају: Широки – Посушје, Младост – Спарс, Промо – Будућност, Слобода – Борац, Босна Роjал – Зрињски, Леотар – Славија

Систем такмичења Првенства БиХ за кошаркашице биће идентичан прошлосезонском, а учеснице су сљедеће екипе: Плеј  Оф, Орлови, Челик, РМУ Бановићи, Јединство, Феникс, Зрињски, Млади Крајишник, Лавови, Козара и Леотар.

У првом колу (29. октобра) се састају: Плеј Оф – Козара, Зрињски – Челик, РМУ Бановићи – Феникс, Млади Крајишник – Јединство, Лавови – Леотар. Слободна је екипа Орлови, преноси Аваз

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана