Прва побједа Хамилтона након двије и по године

Г.С.
Прва побједа Хамилтона након двије и по године

Tрка Формуле 1 за Велику награду Велике Британије на стази Силверстон данас је био прави спектакл, а у најбољој утрци сезоне побједу је однио домаћи возач Луис Хамилтон!

Хамилтон је тако стигао до своје прве побједе у шампионату Формуле 1 још од 5. децембра 2021. године, када је славио у Саудијској Арабији, а то је била чувена сезона у којој је Макс Верстапен прекинуо његову вишегодишњу доминацију.

Верстапен није могао пронаћи прави ритам и 15. кругу га Норис заобилази, а убрзо након тога долази до грешке оба возача Мерцедеса у првој кривини и након тога Норис избија на прво мјесто!

Норис се и у кишним условима одржавао на првом мјесту, Хамилтон је био други, а Верстапен трећи у наредним кругоима, да би у 34. кругу Расел морао одустати због проблема с болидом, преноси Кликс

Хамилтон је до краја задржао прво мјесто и славио, други је завршио Верстапен са само секунд и по заостатка, а Низоземац је четири круга прије краја претекао Нориса. Британац у МекЛареновом болиду је завршио трећи, а у првих десет су још редом били Пиастри, Саинз, Халкенберг, Строл, Алонсо, Албон и Цунода.

Верстапен остаје лидер у укупном поретку возача са 255 бодова, други је Норрис са 171 бодом, трећи Лекллерк са 150, а Хамилтон је остао осми јер има тек 110 бодова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана