Прва марка са ликом Новака Ђоковића! Он је први српски спортиста коме је указана ова част!

ГС
Foto: Агенције

Пошта Србије у четвртак је представила поштанске марке посвећене српском најбољем спортисти - Новаку Ђоковићу.

Под називом "Тенис: Новак Ђоковић, први рекет свијета", поштанске марке показане су у присуству светског "Броја један", а први пут у филателистичкој историји Србије на маркама је представљен спортиста.

"Заиста ми је част и привилегија написати неколико реченица у посебној књизи утисака. Захваљујем се на гостопримству. Посјета Музеју ПТТ је нешто што ћу дуго памтити и радо се сјећати", написао је Новак приликом посјете.

"За Пошту Србије је част да у години која је најзначајнија за каријеру Новака Ђоковића, представи филателистичко издање посвећено нашем најбољем спортисти свих времена. Пошта као национална институција на овај пригодан начин одаје признање и захвалност државе Новаку Ђоковићу за његова спортска постигнућа и све што својим јавним и хуманитарним радом чини за добробит грађана наше земље и њен углед у свијету, преноси портал Мондо.

Поред тога, заједничким радом, идејама и залагањем настојаћемо да на свим пољима допринесемо бољем животу свих наших грађана. Вјерујемо да ће ова јединствена поштанска марка, не само забиљежити и сачувати његове успјехе за будуће генерације, већ и да ће дати подстрек младим људима да дају свој максимум у свим сферама живота. Уз захвалност Новаку на части коју нам је указао данашњим пристутвом на свечаности у ПТТ музеју, у име запослених у Пошти желим му још много успјеха у каријери. Вјерујем да ће Новакова фондација и Пошта Србије, о чему смо разговарали и договорили, радити од данас заједно на добробит свих грађана", рекао је Зоран Ђорђевић, в.д. директора Поште Србије.

Марке приказују Новака Ђоковића на тениском терену и његове спортске успјехе: 350 седмица на првом мјесту АТП листе, седам пута број 1 на крају календарске године, освојених 20 гренд слем титула и 37 Мастерс турнира, 86 АТП турнира, једини у „отвореној ери” који је најмање два пута освојио сваки гренд слем – Аустралијан опен (9), Ролан Гарос (2), Вимблдон (6) и УС опен (3) и, послије Рода Лејвера, једини са четири гренд слем титуле у низу, пет пута освајач завршног мастерса АТП тура, бронзане медаље на Олимпијским играма у Пекингу, Дејвис купа, АТП купа, и четири пута најбољи спортиста свијета. Умјетничку реализацију потписује мр Бобан Савић, креатор марака Поште Србије.

"Хвала Пошти Србије на овој иницијативи коју сам доживио и као настојање да се оживи традиција писања писама и разгледница и драго ми је да могу да пружим свој допринос томе. Наша Фондација свакодневно добија много писама од ђеце и њихових наставника широм Србије, којима је потребна помоћ и подршка у раном развоју и образовању. Ми желимо, и томе смо свакодневно посвећени, да у наредних 10 година свако дијете у Србији има приступ вртићу и услове да сањају и остварују своје снове. Заједно ћемо се трудити да што прије дођемо до резултата, а драго нам је што нам се у томе придружује све већи број партнера, укључујући и Пошту Србије", истакао је Новак Ђоковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана