Прва изјава предсједника ФСС: Немам чаробни штапић, али ћу дати све од себе да фудбал учиним бољим

ГС
Прва изјава предсједника ФСС: Немам чаробни штапић, али ћу дати све од себе да фудбал учиним бољим

СТАРА ПАЗОВА - Нови предсједник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Драган Џајић изјавио је данас да је приоритет пласман националног тима на Европско првенство 2024. године, које ће бити одржано у Њемачкој.

Џајић је данас једногласно изабран за новог предсједника ФСС на сједници Скупштине у Старој Пазови, преноси Танјуг.

- Почаствован сам чињеницом да сам добио прилику да водим српски фудбал. Прихватио сам овај изазов јер осећам да знањем и искуством стеченим освајањем 36 клупских трофеја, светске и европске титуле, могу да помогнем. Мислим да заједно можемо да подигнемо српски фудбал на виши ниво - рекао је Џајић на сједници Скупштине ФСС.

Он је истакао да је репрезентација Србије огледало Савеза.

- Има добрих ствари, верујем да има и оних које можемо да урадимо. Репрезентација је огледало Савеза, учинићемо све да постане редован учесник такмичења. Приорирет је пласман на ЕП, учинићемо све да се тамо нађемо. Желимо искорак српског фудбала у целини, изабрао сам тим људи, спремних да донесу бољитак. Граде се нови стадиони, у Зајечару, Лозници, са нестрпљењем очекујемо иградњу Националног стадиона. Тражићемо начин да клубовима помогнемо у изградњи терена и добрих услова - поручио је Џајић.

Он је навео да ће дати све од себе да учини српски фудбал бољим.

- Немам чаробни штапић, нити обећавам куле и градове. Даћу све од себе да учиним српски фудбал бољим, а овај оквиран план ћемо ширити и дорађивати. Потребна је седа глава, а искуство има предност. Молим вас да имамо стрпљења, да решавамо проблем по проблем. Не планирам да правим никакве радикалне заокрете - додао је нови предсједник ФСС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана