Прва финална утакмица 22. фудбалског Купа РС: Преокрет у наставку

Ненад Ђерић
Прва финална утакмица 22. фудбалског Купа РС: Преокрет у наставку

Приједор - Фудбалери премијерлигаша Рудар Приједора у првој финалној утакмици 22. Купа Републике Српске савладали су прволигаша Крупу са 2:1 (0:1).

Иако су "рудари" преко Бориса Миљевића запријетили већ у другом минуту, прво полувријеме припало је Крупи. Већ у деветом минуту Миљан Љубеновић је искористио непажњу домаће одбране и када се спремао да са пенала шутира ка празном голу истрчалог Жељка Кузмића, оклизнуо се и потом је изблокиран. У наставку акције покушао је са лијеве стране Стефан Стојанов, али је лопта отишла крај стативе. У 20. минуту биљежимо покушај фудбалера "зелено-црних" Филипа Арежине, када је гађао лијеви доњи угао Младена Илића, који је био на мјесту. У 26. минуту, послије центаршута играча гостију Дејана Скопљака са лијеве стране, Љубеновић је са 12 метара волејом шутирао преко пречке. Крупа је повела у 41. минуту, када је добру асистенцију Драгана Вуковића са лијеве стране искористио Обрен Цвијановић и затресао мрежу са неких десетак метара.

У наставку сусрета услиједио је преокрет. У 70. минуту лопта се одбила на неких 18 метара до Бојана Буразора, чији је прецизан шут завршио у голу. У самом финишу сусрета, тачније у 89. минуту, послије центаршута са десне стране "резервисте" Небојше Мркића, Немања Пекија, који је у овом сусрету носио капитенску траку, главом је затресао мрежу прволигаша. Тако су "рудари" стекли предност пред реванш, који се игра 26. августа у Крупи на Врбасу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана