Проблеми за Њемачку: Шта у Катару са супругама и породицама репрезентативаца

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕРЛИН- Планови Фудбалског савеза Њемачке (ДФБ) за предстојеће Свјетско првенство у Катару су готово закључени, изузев једног питања које је остало нерешено, а то је шта са супругама и породицама репрезентативаца.

Њемачки дневник „Билд“ преноси да ДФБ још ове недјеље планира „самит о супругама играча“.

Многи репрезентативци желе на Свјетско првенство у Катар да поведу породицу, жену и дјецу, барем на један период.

Међутим, имају проблеме око планирања боравка супружника и дјеце у Катару.

Сви хотели су готово попуњени, а они који то још нису су прескупи.

Пошто ДФБ не жели током цијелог трајања турнира да преузме трошкове за чланове породице репрезентативаца, наредних дана биће интерно размотрено ово питање.

Састанку треба да присуствују менаџер ДФБ-а Оливер Бирхоф, менаџер репрезентације Томас Бехешти, водећи репрезентативци Мануел Нојер, Томас Милер, Џошуа Кимих.

Селектору Ханзију Флику је важна добра атмосфера у репрезентацији и зато му је битно да фудбалери буду окружени породицом.

Он је дозволио играчима да на припреме у Марбељу поведу своје најмилије.

Сматра, међутим, да супруге и породица не треба током цијелог турнира да буду у близини репрезентативаца, како им не би одвлачили пажњу.

У хотелу у који ће одсјести репрезентација Њемачке има одређених капацитета за смјештај породица, али тренер не жели константно окружење њима, јер би то могло ометати концентрацију репрезентативаца.

Раније је туристичка агенција „ Euro Lloyd “ била задужена за организацију и закуп смјештаја, а од скоро ДФБ сам обавља тај посао.

Пошто је ризик велики да се смјештајни капацитети закупе за четири недјеље, а Њемачка раније испадне са турнира, онда би ДФБ морао да преузме трошкове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана