Проблеми изазвани пропустима у организацији

Танјуг
Foto: Агенције

ПАРИЗ- Хаотичне сцене на финалу фудбалске Лиге шампиона настале су због серије пропуста у организацији, а не због навијача "Ливерпула", као што тврди Влада, наводи се у закључцима истраге коју је обавио француски Сенат.

"Ове нефункционалности постојале су на сваком нивоу, не само током утакмице, него и у вријеме припрема које су претходиле", рекао је на конференцији за новинаре копредсједник истраге Лоран Лафон, пренио је АФП.

"Нефункционалности" обухватају пропуст да се предвиди колико ће навијача стићи на стадион због штрајка у превозу, неадекватне инструкције и постављање полицијских контролних пунктова који су изазвали тачке притиска на траси према утакмици.

Комисија за утврђивање чињеница, коју су предводила двојица министара, саслушала је свједоке након утакмице "Ливерпула" и "Реал Мадрида" 28. маја, коју су обиљежили кашњење почетка, гужве, испаљивање сузавца и улични криминал.

Истрага није окарактерисала као главне узроке питања лажних улазница, касног доласка навијача на стадион или присуства хиљада навијача без улазница.

Министар унутрашњих послова Жерал Дарманан рекао је да сви ови фактори објашњавају фијаско који је осрамотио Француску, али је Лафон изјавио да "број људи око стадиона није узрок ових нефункционалности".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана