“Принцезе” владају у Купу БиХ

Дејан Кондић
“Принцезе” владају у Купу БиХ

БРЧКО - Одбојкашице Бимал Јединства неприкосновени су владари Купа БиХ. Популарне “принцезе” и 14. пут освојиле су трофеј у најмасовнијем такмичењу.

У дворани брчанске Гимназије виђена је реприза прошлогодишњег финала. И овај пут домаће одбојкашице надиграле су истог ривала, Бањалука Волеј с 3:0. Овај пут по сетовима је било 25:12, 25:15, 25:17. Шеф стручног штаба побједничке екипе Радмила Марковић задовољна је била након што је још један пехар завршио у витринама Брчанки.

- У потпуности смо контролисали резултат, од првог до посљедњег поена. Честитам својим изабраницама на одлично одиграном мечу. Све договорено су испоштовале. Посебно ме радује чињеница да смо одиграли храбро и зрело када је било најпотребније. Можда је на терену изгледало лако, можда је гледаоцима било и незанимљиво, али само ми знамо како смо тешко изборили ово финале и колико је рада и залагања уложено у ову побједу. Титула побједника Купа БиХ сасвим заслужено остаје у Брчком - истакла је Марковићева.

Један циљ “принцезе” су оствариле. Остао је још један “фронт” - првенство. Ривал Бимал Јединству у четвртфиналу плеј-офа биће Кула из Градачца. Тренер тима из Брчког вјерује да њен тим може и на другом пољу до великог резултата.

- Најбитније нас тек очекује. Остварили смо један зацртани циљ ове сезоне и у четвртфиналне сусрете плеј-офа улазимо изузетно мотивисано, с много самопоуздања и вјере у сопствене могућности. Кула није нимало наивна екипа. Појачана са искусним техничаром Тамаром Ђапом и средњим блокером Јованом Ковачевић то је један јако озбиљан састав, који тако морамо и схватити да не бисмо имали проблема већ на старту доигравања. Лично не сумњам да ће моје дјевојке тако и прићи овим мечевима те да ћемо у два дуела ријешити питање пласмана у полуфинале плеј-офа шампионата БиХ - закључила је Марковићева.

Плеј-оф од викенда

Код дама у четвртфиналу плеј-офа првенства БиХ поред Брчанки и Куле из Градачца састаће се још Гацко и Мостар, Бањалука Волеј и Слобода, те Горажде и Игман. Први мечеви на програму су наредног викенда, седам дана касније играју се други сусрети, а евентуалне мајсторице биће одигране у сриједу, 29. марта

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана