Приједорчани у Дубаију наставили падобранску бајку

ГС
Foto: Инфо Приједор

ДУБАИ  - На 7. Интернационалном падобранском првенству Дубајиа, који је јуче почео у Дубаију (7th Dubai International Parachuting Championship), падобранци Аеро-клуба “Приједор” и даље настављају да живе своју бајку.

Водећи послије јучерашњег првог скока Синиша Вујаковић, у данашња два турнуса постиго је идентичан резултат – 01 центиметар и сада с укупно два центиметра из три турнуса заузима треће мјесто у мушкој појединачној конкуренцији, пише Инфо Приједор. Испред њега су само домаћи такмичар, који је сва три пута погодио у центар електронског мјерног уређаја и репрезентативац Италије, бивши шампион свијета, који је такође сакупио само два центиметра.

Међу првих десет такмичара пласиран је и Драшко Лајић који с укупно три центиметра дијели четврто мјесто, и који је једини од Приједорчана данас успио да погоди једну “нулу”.

На 7. Интернационалном падобранском првенству Дубаија у мушкој конкуренцији учествује 91 такмичар из 22 земље.

И као екипа, Приједорчани су данас наставили с фантастичном представом. Као и у првом, и у оба данашња два турнуса сакупили су екипно само по четири центиметра (према правилима 7. DICP најслабији појединачни резултат се поништава и не рачуна у екипни скор), па имају укупно 12 цм – само један више од репрезентације Италије, вишеструког екипног шампиона свијета.

– Како ствари стоје, бићемо ускраћени за екипни пласман, пошто нас организатори не признају као репрезентацију БиХ, а на овом првенству учествују само државне репрезентације. Нас третирају као Микс 5 – БиХ-Србија. Међутим, овдје сада сви знају ко смо и шта можемо, а то је ипак најбитније – рекао је за Инфо Приједор вођа и менаџер екипе Аеро-клуба “Приједор”Синиша Вујаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана