Прича вриједна филмског платна: Ко је Месијева прелијепа супруга

GS
Foto: Instagram

Један од најуспјешнијих фудбалера данашњице, Лионел Меси, који се синоћ "окитио" и са свјетском медаљом, и његова супруга Антонела Рокузо заиста имају љубавну причу вриједну филмског платна.

Иако су многи то с годинама заборавили, Меси иза себе има веома тежак животни пут. Невјероватно је  рећи да је готово морао одустати од својих снова због поремећаја хормона раста који су му дијагностицирали када је имао 11 година. Због њега је био мањи и слабији од својих вршњака. Управо је зато сваке вечери морао убризгавати ињекције у своје ноге.

"Почео сам када сам имао 12 година, а то је било нешто што је на мени оставило трага", рекао је једном Меси.

Тада је негдје добио понуду да напусти Јужну Америку и пресели у Барселону гдје би играо за истоимену клуб, један од најбољих на свијету, и тренирао на познатој академији Ла Масиа.

Каталонски див тада је понудио да му плати сав здравствени третман везан за поремећај хормона раста, што је помогло да познати фудбалер данас има висину од 169 центиметара. Фудбалска каријера веома му је брзо кренула узлазном путањом, али љубавни је живот посебна прича.

Наиме, своју је супругу Антонелу Рокузо упознао док је још био дијете, с пет, шест година, а већ јој је с девет рекао да је у њу заљубљен. Упознали су се захваљујући Антонелином рођаку који је Месијев најбољи пријатељ. Ипак, с 13 је морао отићи из земље.

"Замислите да се са својом породицом с 13 година преселите на нови континент и свачија будућност овиси о вама. Било је то компликовано вријеме. С једне стране, било је спектакуларно доћи и играти у Барцелони. С друге стране, било је тешко оставити све иза себе: пријатеље, остатак породице, дјетињство. Стигли смо у земљу у којој нисам имао ништа. Почео сам практички од нуле", рекао је једном приликом Меси у интервјуу.

И он и Антонела су наставили са својим животима. Лионел је изградио фудбалску каријеру, а Антонела се посветила образовању. Уписала је стоматологију и упловила у емотивну везу с другим мушкарцем, али судбина је уплела прсте те их спојила због трагичног догађаја.

Антонелин најбољи пријатељ погинуо је 2005. године. Због те трагедије пала је у депресију, престала је ићи на факултет, због чега је Меси дошао назад у Аргентину да би јој био подршка. У међувремену је она оставила дечка те му дала шансу, а остало је историја.

"Оставила ме, али ме барем није оставила због било кога, него Месија", испричао је једном њен бивши партнер.

Пар је дуго скривао своју везу, да би је 2009. године свима признали. Вјенчали су се 2017. године, али пет година прије стигао је први син Тиаго, 2015. године други син Матео, а годину дана након вјенчања и трећи Ћиро, пише Стори.хр.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана