Преминуо некадашњи свјетски првак у теквондоу Александрос Николаидис

Агенције
Foto: Агенције

Некадашњи свјетски првак у теквондоу и двоструки сребрни олимпијац Александрос Николаидис преминуо је у 43. години, јављају грчки медији.

Николаидис је један од најуспјешнијих грчких спортиста, припала му је и част да понесе заставу своје државе на отварању Игара у Лондону 2012. године, а сада је оставио поруку која је по његовој смрти објављена на друштвеним мрежама.

"Уколико читате ову поруку, то значи да сам ја отишао на боље мјесто. Посљедње двије године боловао сам од рака за чији је тип девет од десет грчких доктора чуло први пут. Мој доктор је помакао небо и земљу да ме спаси. Никад се нисам питао зашто се то баш мени догађа јер се може догодити свакоме. Одлазим као срећан човјек. Испунили су ми се снови, а много пута сам био на подијуму и представљао своју земљу. Био сам толики срећник да ме воли најдивнија жена на свијету. Уколико се некоме у мојој породици ово морало догодити, боље да је мени него мојој дјеци. Драги пријатељи, сви смо путници на овом свијету и битно је шта остављамо иза себе", написао је Николаидис.

Николаидис је олимпијско сребро узео у Атини 2004. године и четири године касније у Пекингу.

Свјетско злато освојио је у Барселони 1996., а од професионалног спорта се опростио 2014. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана