Преминуо бивши ватерполиста Драган Соломун Соле

Танјуг
Преминуо бивши ватерполиста Драган Соломун Соле

БЕОГРАД - У Београду је данас преминуо Драган Соломун Соле, ватерполиста и истакнути ватерполо радник, саопштено је на сајту Ватерполо савеза Србије.

Како је наведено на сајту ВСС, Соломун је рођен 27. јула 1950. у Тузли. Омиљени спорт му је био рукомет. По доласку у Београд, на наговор друга Жељка Птичека, почео је у Црвеној звезди да се бави ватерполом. Дебитовао је 1969. године и читаву каријеру је провео у омиљеном клубу.  Био је један је од најбољих стријелаца клуба уз седамдесетих година прошлог вијека, најбољи играч екипе и творац највећих клупских побједа у то вријеме.

Каријеру је затим наставио као ватерполо радник. Као директор клуба учествовао је у грађењу снажне Црвене звезде почетком деведесетих са Влахом Орлићем, Николом Стаменићем и Зораном Дракулићем. Звезда је тад освојила двије титуле првака државе.

Од 1997. је био у Ватерполо савезу Југославије на мјесту генералног секретара. Био је први сарадник бројних предсједника савеза, затим Орлића, селектора Стаменића, Манојловића и Поробића. Неуморан је био у организовању великих такмичења попут Свјетског купа 2002, Свјетске лиге 2005, Европског првенства 2006. и Свјетске лиге у Нишу 2010.

Комеморативна сједница биће одржана у уторак 18. јула у просторијама ВСС - Сметанина 2, док ће кремација и посљедњи испраћај бити у сриједу у 12 часова на Новом гробљу у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана