Преминула позната атлетичарка: Дечко је након свађе полио бензином!

Танјуг
Foto: Илустрација

КАМПАЛА- Маратонка из Уганде Ребека Чептегеј, која се такмичила на Олимпијским играма у Паризу, умрла је од задобијених повреда након што ју је дечко у недјељу полио бензином и запалио, изјавио је данас шеф Олимпијског комитета те земље.

''Сазнали смо за тужну смрт наше олимпијске атлетичарке Ребеке Чептегеи након окрутног напада њеног дечка“, рекао је Доналд Рукаре, предсjедник Олимпијског комитета Уганде, у објави на мрежи X.

Чептегеј, која је освојила 44. мјесто на олимпијском маратону, задобила је опекотине на 75 одсто тијела и налазила се у болници у кенијском граду Елдорет, пренела је Прототема.

Кенијски полицијски званичници саопштили су да је Ребекин дечко донио канту пуну бензина, просуо бензин по њој и запалио је током расправе у недјељу.

Према наводима локалних новинара, напад се догодио у њеној кући у Кенији након свађе коју је ова 33-годишњакиња имала са нападачем у вези са имањем које је купила.

Како је полиција тада саопштила, нападач Диксон Дијема такође је повријеђен и хоспитализован због задобијених опекотина.

Ребекини родитељи кажу да је њихова ћерка купила имање у Кенији, у области Транс Нзоја, како би живјела у близини многобројних атлетских центара у том округу.

         

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана