Преминула Неира Одобашић (33), најуспјешнија триатлонка у БиХ и једна од најбољих у региону

ГС
Foto: Агенције

САРАЈЕВО- Најуспјешнија триатлонка Неира Одобашић преминула је јутрос у 33. години живота.

Неира је била најуспјешнија триатлонка у БиХ и једна од најбољих у региону, а посљедњи велики успјех остварила је у Норвешкој гдје је завршила најекстремнији триатлон на свијету познат као Норсеман.

На овом триатлону добила је и "црну мајицу" будући да се нашла међу 160 најбољих такмичара и такмичарки, што никоме из регије до сада није пошло за руком. Уједно је била прва жена из регије која је учествовала на Норсеману.

"За мене је била велика ствар стајати на врху Гаустатопена јер је то циљ који сам годинама гледала на разноразним снимцима и фотографијама везаним за Норсеман. С друге стране, на дан трке сте од 3:00 сата ујутро у 'рејс моду', не дозвољавате себи да осјећате бол, хладноћу... Фокус је на пливању, педалању, трчању, кретању, исхрани и када коначно можете стати на циљу, све емоције од тог дана, мјесеци тренинга, од чињенице да сте ту, једноставно вас преплаве", пренијела је Неира недавно за портал Кликс своје прве утиске након утрке.

Говорећи о будућим изазовима, Одобашић се тада прије свега надала да ће њен успјех потакнути и друге, поготово дјевојке, да буду још активније.

Недавно је наступала и у Поречу гдје је трку завршила на другом мјесту у својој конкуренцији.

Била је и врсан програмер те је више година радила у неколико ИТ компанија у Сарајеву. Недавно је основала и своју фирму.

Из полиције су за портал Кликс потврдили да су у ноћи с недјеље на понедјељак око 1:00 сат по позиву пронашли беживотно тијело. Додали су да и даље трају истражне радње о овој трагедији, а тачан узрок смрти није познат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана