Премијерни меч 17. кола Прве лиге Републике Српске: Лељи води Слободу ка Премијер лиги

Д. П.
Премијерни меч 17. кола Прве лиге Републике Српске: Лељи води Слободу ка Премијер лиги

БАЊАЛУКА - У премијерном сусрету 17. кола Прве лиге Републике Српске фудбалери новоградске Слободе без већих проблема савладали су на гостовању у Бањалуци Жељезничар Спорт тим са 3:1.

Питање побједника било је ријешено већ у раној фази утакмице, када је Ђенаро Баутиста Лељи са два гола потопио наде тима са Предграђа да може нешто више у овом сусрету. Лијеви бочни је прво у четвртом минуту погодио мрежу Вељка Тамиџије, а онда у 18. још једном савладао домаћег голмана. Куриозитет је да су ово први голови Аргентинца, који је у овој сезони забиљежио 14 наступа у тиму са стадиона “Млакве”.  У 37. минуту Љубомир Ковачевић је повисио на 3:0. Једини гол за домаће постигао је Сташа Баштић у 62. минуту. Овом побједом Новограђани су се бодовно изједначили са лидером Крупом и тако још једном потврдили кандидатуру за титулу и пласман у премијерлигашком друштво.

У осталим утакмицама 17. кола Прве лиге Републике Српске, које се играју у суботу од 14.30 часова, састају се: Славија - Дрина (З), Будућност (П) - Козара, Алфа Модрича - Крупа, Борац (КД) - Текстилац, Подриње (Ј) - Звијезда 09, Љубић - Омарска, Сутјеска - Слога (Д).

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана