Премијер лига за одбојкашице: Борац до бодова послије преокрета

Г.С.
Премијер лига за одбојкашице: Борац до бодова послије преокрета

БАЊАЛУКА - Одбојкашице Борца тријумфално су ушле у повратничку сезону у Премијер лиги. Изабранице Душана Кузмановића у бањалучкој дворани “Центар” савладале су Горажде са 3:1 (23:25, 25:17, 25:22, 25:18).

- Ушли смо јако нервозно у меч, што је и нормално, јер смо за Премијер лигу, ипак, млада и неискусна екипа. Горажде је већ десетак година члан елите. Они су давно прошли ове “дјечије болести” које ми сада пролазимо. Како год, ово је јако важна побједа. Дјевојке су се на вријеме пробудиле и показале да су одлична екипа, послије тог изгубљеног првог сета. Имамо широк ростер од неких десетак, 12 играча на које можемо рачунати у Премијер лиги. Почели смо са једном поставом, а два-три играча са клупе су завршила дуел. Екипа је показала зубе - рекао је Кузмановић.

Крајем првог сета на терен је ушла млади техничар Елена Ђукановић која је унијела нову енергију и дириговала екипом до коначног тријумфа.

- Стварно сам пресрећна због ове победе. Након изгубљеног првог сета смањиле смо грешке на минимум, испоштовале све договоре и честитам мојим саиграчицама на тријумфу - рекла је Ђукановићева.

Меч је почео минутом ћутања, чиме је одата почаст настрадалима у катастрофалним поплавама у једном дијелу ФБиХ. Из тог разлога, поред овог сусрета одиграна су још само два меча овог првог кола (Гацко - Кула 3:1 и у петак Бимал Јединство - Бањалука Волеј 0:3), а остали мечеви су отказани. У мушкој конкуренцији отказани су сви мечеви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана