Премијер лига за одбојкашице: Бањалучки дерби на старту

Д. Кондић
Премијер лига за одбојкашице: Бањалучки дерби на старту

​​​​​​​БАЊАЛУКА – Након нешто више од мјесец дана паузе утакмицама 13. кола наставља се такмичење у Премијер лиги за одбојкашице. Најзанимљивије ће вечерас (19) бити у бањалучкој дворани “Центар” гдје у градском дербију Инова дочекује Бањалука Волеј.

Инова је шеста на табели са 14 бодова, а БЛ Волеј позицију ниже и има бод мање. Домаћин у вечерашњем окршају бори се са вирозом, али ће, како кажу, бити спремни и ићи на побједу.

- Нажалост, од почетка припрема прате нас прехладе и вируси па тако имамо дјевојке које су одрадиле само два тренинга до сада и никако да се комплетирамо. Сигурно би нам пријало да имамо бар још седам дана како би комплетни одрадили тактички дио припрема. Како било, излазимо на терен мотивисани, јер ова утакмица је од великог значаја за оба тима. Знамо да је противник појачан у међувремену и да неће бити лако. У сваком случају идемо на побједу. Очекујемо одличну утакмицу и позивамо све љубитеље одбојке да дођу и уживају у одбојци, јер Бањалука полако, али сигурно постаје центар одбојке у Српској - поручио је Дарио Савовић, алфа и омега Инове.

Додатни мотив у вечерашњем сусрету имају одбојкашице БЛ Волеја да се реванширају ривалкама за пораз из првог дијела сезоне када је Инова славила са 3:1. Једна од најискуснијих у редовима БЛ Волеја Сара Марковић истиче да су она и њене саиграчице спремне за дерби.

- Одрадили смо добро припремни дио пред наставак такмичења и спремне дочекујемо градски дерби. Сигурно ће бити занимљива утакмица и бањалучка публика ће имати шта да види на терену. У утакмицу улазимо мотивисане и са жељом да остваримо побједу – рекла је Марковићева.

Данас ће бити одигран још један меч у женској конкуренцији, а јесењи шампион Гацко ће од 16 часова да угости Игман.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана