Представнице БиХ сестре Самарџић освојиле златне медаље у џуду на Европским универзитетским играма

Anadolija
Представнице БиХ сестре Самарџић освојиле златне медаље у џуду на Европским универзитетским играма

САРАЈЕВО- Џудисткиње из Босне и Херцеговине Анђела и Александра Самарџић освојиле су златне медаље на Европским универзитетским играма одржаним у Пољској.

На џудо шампионату који се одржава у оквиру шестих Европских универзитетских игара сестре Самарџић суверено су освојиле прва мјеста.

Анђела је у походу на златну медаљу у категорији до 57 килограма савладала представнице Мађарске и Велике Британије, а у полуфиналу и финалу радила је борбе с представницама Украјине.

"Задовољна сам наступом с обзиром на то да је ово такмичење дошло убрзо након Медитеранских игара и Балканског првенства па се већ мало осјетио умор. Конкуренција је била изузетно јака, у мојој категорији било је 27 дјевојака, а ја сам одрадила четири меча. Све побједе остварила сам максималним резултатом што ме чини посебно сретном. Сада слиједи мала пауза па припреме за Европско првенство за млађе сениоре које ће се одржати у Сарајеву", казала је Анђела Самарџић, која је прије овог успјеха освојила злато на сениорском Европа купу те бронзу на Медитеранским играма у Орану.

Александра Самарџић је у категорији до 70 килограма завршила испред представница Украјине која је актуелна европска јуниорска првакиња. "Када сам видјела жријеб надала сам се да могу проћи до финала, иако је било веома напорно радити пет борби у дану. Прве четири борбе побједила сам ипоном, а финале је било изузетно изазовно обзиром да је у питању актуелна европска јуниорска првакиња из Украјине. Радовала сам се мечу, јер је представљао добру прилику да видим како стојим с дјевојкама које су у самом свјетском врху. Мислим да сам паметно и тактички одрадила меч те на крају освојила злато.

Веома сам задовољна и сретна", истакла је Александра Самарџић. Свој наступ имали су и Тони Милетић који је остварио двије побједе, Домагој Марић који је остварио једну побједу и Срђан Ајваз који је остао без пласмана. С такмичарима су били тренери и чланови џудо тима Бранислав Црногорац, Вјеко Милетић и Мајо Ћешко.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана