Представљена књига “Дуле Савић”

Srna
Foto: Agencije

ВЛАСЕНИЦА - Промоција књиге о голгетеру и прослављеном фудбалеру "Црвене звезде" Душану Савићу, аутора Александра Апостоловског, одржана је вечерас у Власеници, у присуству легендарног спортисте.

Књига свједочи о успјесима фудбалског аса, људима уз које је стасавао као фудбалер и времену у којем је одрастао и остварио завидну каријеру.

Начелник Власенице Мирослав Краљевић изјавио је новинарима да је част и задовољство угостити прослављеног српског фудбалера у једном малом граду, те да су прије промоције размијенили искуства из свијета спорта, културе и разговарали о активностима које спајају српски народ са обје стране Дрине.

"Дефинисали смо нашу даљу сарадњу. Хвала Савићу што је са својим тимом дошао овдје јер је он највећа `Звездина` звезда", навео је Краљевић.

Захваливши домаћинима за гостопримство, Савић је навео да књига садржи причу о једном времену у којем је одрастао као клинац на Убу, важним догађајима из његове каријере и живота, важним људима које је сусретао.

"Ко буде прочитао књигу имаће прилику да се упозна о једном прохујалом времену које је било лепо и којег се увек радо сећам а које, нажалост, не може више да се понови. Све је стало на 360 страна уз велики број фотографија где скоро свака страна има по једну фотографију", рекао је Савић новинарима.

Он је навео да му је го на стадиону "Хајбери" у Лондону омиљени који је постигао на међународној сцени, а на домаћој погоци против "Хајдука", "Динама" и изнад свега "Партизана" јер овај супарнички клуб, како је рекао, цијени више него друге, а посебно му је драг го на првом дербију који је одиграо са 19 година.

Члан клуба навијача "Звезде" из Власенице Жељко Лукић, који је иницијатор доласка прослављеног фудбалера у Власеницу, рекао је новинарима да је недавно на Светосавском балу у Бањи Ковиљачи договорена сарадња и промоција књиге "Дуле Савић".

"Почаствован сам доласком Савића у Власеницу, вјерујем да ће нам бити чест гост. Захвалан сам општини Власеница и начелнику Мирославу Краљевићу који је подржао ову причу, и навијачима који су дошли у великом броју да поздраве најзначајније име нашег, али и свјетског фудбала", истакао је Лукић.

Члан клуба навијача црвено-бијелих Ненад Лелек рекао је новинарима да се добро сјећа Савићевих игара, а почеци навијања били су прије него што је "Звезда" дошла до финала Купа УЕФА.

Лелек је додао да је први фудбалер у историји југословенског фудбала коме је скандирано и име и презиме био Дуле Савић.

"Савић је врхунски спортиста, велики патриота, заједно са породицом која је оставила битан траг у спортском и културном животу Србије, па и Југославије, заједно са сином Вујадином", рекао је Лелек.

Промоцију књиге "Дуле Савић" организовала је општина Власеница. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана