ПРЕДСТАВЉАМО … Драган Бабић, кандидат Рафтинг савеза Републике Српске: Без премца у Српској

Синиша Котараш
ПРЕДСТАВЉАМО … Драган Бабић, кандидат Рафтинг савеза Републике Српске: Без премца у Српској

БАЊАЛУКА - Годинама је Драган Бабић без премца када је у питању рафтинг у Републици Српској, а већ пету годину кандидат је Рафтинг савеза у традиционалној акцији “Гласа Српске”, Избор десет најбољих спортиста РС.

- Сваке године сам у конкуренцији за најбољег и заиста сам поносан на ту чињеницу, поготово што сам 2018. године освојио десето мјесто. Мислим да је већ сам приједлог Савеза велико признање, а све остало је додатна награда. Уједно, 2015. године био сам и најбољи спортиста града Бањалуке - истакао је Бабић.

Ове сезоне, за разлику од претходне, пандемија вируса корона није проузроковала отказивање већине такмичења, па је Бабић имао прилику да по ко зна који пут докаже своју супериорност и одлични резултати поново су га сврстали међу најистакнутије спортисте Српске.

- Ове године није било отказивања већине такмичења осим Свјетског првенства које је требало да буде одржано у Кини. Како смо сезону раније били ускраћени за велики број трка, ове године смо били заиста жељни такмичења па смо остварили низ квалитетних резултата. Посебно се међу њима истиче наступ на Свјетском купу одржаном у Бањалуци гдје је смо у генералном пласману били други, а злато нам је измакло за само неколико секунди - појаснио је Бабић.

Што се тиче планова за наредну годину, има их много, а приоритет је Свјетско првенство које ће од 28. маја до 3. јуна бити одржано у Бањалуци.

- Очекује се долазак више од 80 екипа из 30 земаља, чије учешће је до сада већ потврђено. Долазе нам тимови са свих континената осим Африке, али се надамо да ће се и они ипак појавити јер су из Јужноафричке Републике показали интерес за ово такмичење. Након тога планиран је пут за Русију гдје ће бити одржано “предсвјетско првенство”, односно прво контролно такмичење за шампионат 2024. године - појаснио је Бабић.

По навици на подијуму

Ове године Драган Бабић учествовао је на великом броју такмичења, а на оним најзначајнијим имао је “резервисано” мјесто на побједничком постољу.

- Једноставно, догодило се тако, али морам да кажем да су сви ти резултати заслужени. Био сам у сјајној форми и у сарадњи са колегама из екипе сви ти успјеси нису могли да изостану. Ово признање је великим дијелом и њихова заслуга - рекао је Бабић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана