Фудбалски клуб Борац остао без најужег руководства: Оставка Малбашића и Управног одбора

Дарко Пашагић
Фудбалски клуб Борац остао без најужег руководства: Оставка Малбашића и Управног одбора

БАЊАЛУКА - Пред почетак трећег круга шампионата Фудбалски клуб Борац остао је без најужег руководства, јер су предсједник Бањалучана и комплетан Управни одбор на ванредној сједници овог тијела поднијели оставку.

У Управном одбору осим првог човјека клуба, Малбашића били су још Богољуб Зељковић, Младен Јовичевић, Станислав Колешка, Бранко Ковачевић и Љубо Томић.

- Управни одбор је једноставно дошао у ситуацију да су захтјеви клуба постали далеко већи од оних које смо могли да испоштујемо и одлучили смо да се сви колективно повучемо. Једноставно нисмо могли да се носимо са све већим финансијским захтјевима и надамо се да ће се пронаћи нова енергија, односно нови људи, који ће моћи да нас замијене - нагласио је Малбашић.

Сада већ бивши предсједник “црвено-плавих” је истакао да је прије оставке руководства донесена одлука да се Изборна скупштина Борца, на којој ће се бирати нови предсједник и чланови Управног одбора, одржи 3. априла, а не како је раније било планирано 10. априла.

- До тада досадашње руководство остаје у техничком мандату и надам се да ћемо већ почетком априла добити ново руководство клуба, коме се ускоро приближава вијек постојања - додао је Малбашић.

Досадашња Управа Бањалучана на чело клуба је дошла 6. августа 2020. године и од тада је Борац два пута излазио на међународну сцену. “Црвено-плави” су као прваци БиХ у сезони 2020/21. играли квалификације за Лигу шампиона, а онда су у прошлом првенству били трећи и изборили пласман у квалификације за Лигу конференција. Не треба заборавити ни да је у првој години мандата досадашњег УО изборен пласман у финале Купа БиХ, гдје су фудбалери с Градског стадиона поражени од Сарајева.

Уз све то на Градском стадиону је реконструисан и терен на који је постављена вјештачка подлога и сигурно да ће Бањалучани у наредном периоду бар на домаћем терену имати знатно боље услове за игру. Оживљен је поново рад Женског фудбалског клуба Борац, који се такмичи у Премијер лиги БиХ те Футсал клуба Борац, који ће се од наредне сезоне такмичити у елити БиХ.

Малбашић је те 2020. године на челу клуба наслиједио Вицу Зељковића, који се сматра једним од најуспјешнијих предсједника Борца, јер је успио да врати готово све клупске дугове, а са чела клуба је отишао због именовања за предсједника Фудбалског савеза Републике Српске, касније и ФС БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана