Предсједник Бодирога се обратио играчима: Ви сте звезде

ГС
Foto: Инстаграм

Легендарни кошаркаш Дејан Бодирога ступио је на дужност првог човјека Евролиге, а једна од првих ствари које је урадио било је обраћање Удружењу играча Евролиге. У њему је некадашњи репрезентативац Југославије и Србије и Црне Горе истакао да жели да елитно европско такмичење током његовог мандата пређе на виши ниво.

Евролигом је од 2000. године предсједавао Шпанац Ђорди Бертомеу, а сада ће је водити трофејни кошаркаш из Клека и његов сарадник Маршал Гликман, који ће се прије свега бавити пословним и финансијским питањима.

„После 22 године дошло је време да Евролигу одведемо на нови ниво. Ово је нови почетак, а ЕЛПА је основ еволуције нашег такмичења. Играчи су звезде овог спорта, ми ћемо наставити да радимо на томе да буду што је могуће препознатљивији и заступљенији – на терену и ван њега. Желимо вам много здравља и успешну сезону“, изјавио је Бодирога у обраћању играчима.

„Глас играча мора бити важан. Навијачи плаћају да би вас гледали како играте. Желе да осете везу са играчима, то ће нам бити веома важно“, казао је Гликман.

Нова сезона Евролиге, у којој ће наступати и српски представаници Црвена звезда и Партизан, почиње шестог октобра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана