Пред управом ЖКК Козара тежак посао: Шампионке траже спонзоре за елиту

Милан Зубовић
Пред управом ЖКК Козара тежак посао: Шампионке траже спонзоре за елиту

ГРАДИШКА - Славље полако јењава у табору Женског кошаркашког клуба Козара након освајања титуле шампиона Републике Српске јер се управа сусреће са новим проблемима, наравно финансијским.

Екипа из Градишке стекла је право наступа у вишем рангу, Лиги БиХ, али то захтијева много већа новчана средства у буџету клуба него је до сада био случај. Пред руководством, на чијем је челу предсједница Данијела Раца Нежић и потпредсједница Тања Радић, је најтежи дио године јер је потребно обезбиједити средства за несметан рад. Тренер Душко Иветић који обавља и функцију спортског директора нагласио је да је то веома тешко у малој средини.

- У овом тренутку тешко је рећи да ли ћемо играти у вишем рангу. Немамо довољно средстава да се упустимо у ту авантуру јер не желимо да одустајемо на средини такмичарске сезоне. Морамо осигурати довољно средстава у буџету па да без већих брига започнемо такмичење. Ових дана очекују нас разговори са спонзорима и покушаћемо да обезбиједимо новац. Према првим процјенама, потребно нам је два пута више од овога што смо до сада играли јер нас чека више путовања која су знатно дужа од ранијих као и више домаћих утакмица - поручио је Иветић.

Према његовим ријечима, проблем представља чињеница да им општина Градишка може помоћи тек од нове године.

- Фискална година у општини не поклапа се са нашом такмичарском тако да тренутно не можемо добити финансијска средства која би стигла тек 1. јануара идуће године, а на који начин издржати до тада? Планирамо да до 1. јула покушамо обезбиједити буџет па да много мирније дочекамо почетак сезоне - додао је Иветић.

Убијеђен је да је екипа сачувала статус у дебитантској сезони иако нема искуство играња у вишем рангу.

- Првенствени циљ нам је задржати постојећи играчки кадар којем бисмо придодали још два или три појачања. С том екипом сигуран сам да бисмо изборили опстанак - истакао је Иветић.

Рекордери Српске

Козара је по шести пут постала шампион Републике Српске, по чему је рекордер, али ниједном до сада није наступила у Лиги БиХ. Лигашки дио такмичења у Првој лиги завршили су са шест побједа и два пораза да би у полуфиналу плеј-офа надиграли бијељинску будућност са 2:0 у серији, а финале против бањалучког Ушћа добили са 3:1, иако су поражени у првом мечу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана