Пред рукометашима Борца још један дерби: Омбаша главна опасност

Дарко Драгичевић
Пред рукометашима Борца још један дерби: Омбаша главна опасност

БАЊАЛУКА - Пред рукометашима Борца је нови дерби меч. Бањалучани ће данас (18 часова) гостовати код Вогошће и тражиће нове бодове. Њихов ривал је на трећој позицији.

Након пораза од Извиђача у “Борику” охрабрење за стручни штаб је игра у другом дијелу меча. Наиме, Борац је подсјетио на моменте из прошле сезоне, када је играо пуно квалитетније у одбрани.

Капитен Милош Њежић истиче да игра из другог дијела охрабрује, као и да Борац мора то да понови на гостовању у Вогошћи.

- Играмо боље у наставку шампионата него што је то било у јесењем дијелу сезоне. Против Извиђача смо поновили неке старе бољке у првом дијелу, док је у наставку то дјеловало пуно боље. То је сигурно нешто што нас охрабрује и вјерујем да можемо бити још бољи у предстојећим дуелима и поправити наш бодовни салдо као и позицију на табели - истакао је Њежић.

Њихов наредни ривал Вогошћа је тренутно на трећој позицији и у прошлом колу је доживјела први пораз у наставку сезоне.

- Добро смо анализирали игру ривала. Сигурно је да нам највећа опасност пријети од пивота Омбаше који игра у одличној форми. Свакако да морамо да зауставимо њихову игру два на два, посебно сарадњу Елиса Мемића и Омбаше, па и са Грујићем, ако желимо позитиван резултат. Такође, мислим да можемо да искористимо чињеницу да смо бржи у односу на ривала. Треба да искористимо наше предности које имамо у односу на Вогошћу и вјерујем да се онда можемо надати најбољем на овом гостовању - додао је Њежић.

Бањалучани су пред овај дуел направили лијеп гест. Посјетили су “Мозаик пријатељства”, гдје су учествовали у спремању оброка за кориснике јавне кухиње.

- Увијек смо ту да помогнемо. Учествовали смо у спремању оброка за кориснике јавне кухиње и то је најмање што можемо да урадимо како бисмо помогли нашим суграђанима. Позивамо као клуб да се и други укључе и помогну колико су у могућности јер наше мало њима заиста пуно значи - истакао је Њежић.

Маливојевић се враћа

У Рукометном клубу Борац се надају да ће ускоро моћи да рачунају на већину играча. Са тренинзима су почели пивот Никола Маливојевић и бек Марко Лукић. Маливојевић би се могао вратити у тим већ након ЕХФ термина и сигурно да ће то пуно значити стручном штабу у наредним дуелима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана