Повреде муче Слогу

Дарко Драгичевић
Повреде муче Слогу

ДОБОЈ - Нова сезона није добро почела за рукометни клуб Слогу. Добојски клуб је у прва три кола остварио једну побједу, али то није главни проблем за стручни штаб.

Наиме, екипа је у прва три кола имала великих проблема с повредама  тако да ни на једном  мечу није наступила комплетна. Уз то на старту су имали два гостовања.

У дуелу против Вогошће повријеђен је једини пивот Радомир Стојановић, док су у наредна два меча поред њега проблеме имали Акаки Паташури, Дарио Ђенадија и Душан Миличевић. У Вишеграду је Слога наступила са осам играча и три голмана.

Тренер Дејан Василић истиче да његов тим заиста није имао среће у уводним колима.

- Повреде и вироза су нас десетковали на старту. Ниједан меч нисмо играли у комплетном саставу и то се осјетило. Против Вогошће смо остали без јединог пивота Стојановића. Док је он био у игри имали смо егал и чак били и у вођству, али након изласка морали смо да импровизујемо. Затим су три играча након прележане вирозе одиграли меч против Маглаја. Практично без тренинга су отишли на утакмицу гдје смо славили. У Вишеграду смо наступили опет ослабљени,  нисмо имали ширину у ротацији јер смо на пут дошли са само 11 рукометаша, а од тога су тројица били голмани. Нисмо задовољни стартом лиге, сигурно је да смо очекивали више у овим  уводним колима. Међутим, кад се узму у обзир ови проблеми као и младост екипе која игра ове сезоне онда је то реалан резултат - истакао је тренер Дејан Василић за  “Глас Српске”.

Шеф струке добојског тима истиче да се ситуација донекле поправила те да очекује да екипа пружи добре партије у наставку.

- Ђенадија се вратио тренинзима, Миличевића и даље мучи раме, док је извјесно да због повреде прста Паташури неће бити у саставу ни против Челика.  Ипак сигурно је да желимо да збијемо редове и да одиграмо најбоље што можемо како бисмо дошли до друге побједе. Екипа је млада, жељна доказивања и очекујем да то покажемо на паркету. Немамо другог избора осим да мислимо на тријумф у овом дуелу - додао је Василић.

У наредном колу Слога ће играти у Осјечанима против новог премијерлигаша Челик Јуниора. Дуел се игра у суботу, 12. октобра с почетком у 19 часова.

Коло за викенд

Рукометни савез БиХ  одлучио је да одгођено коло буде одиграно у термину 12. и 13. октобра. Свако наредно коло биће седам дана касније у односу на првобитни распоред. За викенд се састају:  Леотар - Слобода, Извиђач - Коњух, Слога  - Челик Јуниор, Криваја - Вишеград ХЕД, Горажде - Маглај, Босна Сарајево - Вогошћа, Борац - Грачаница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана