Повјерење Шавији

Горан Иванковић
Повјерење Шавији

ИСТОЧНО СAРAЈЕВО - Неколико дана послије одржане Ванредне Скупштине, новоизабрани Управни одбор ФК Славија одржао је и прву сједницу која је показала да ће рад у сљедећем периоду бити много квалитетнији и организованији него до сада.

Новоизабрани чланови Управе јасно су ставили до знања да ће се одлучно ухватити у коштац са нагомиланим проблемима којих је евидентно било у сваком сегменту. Клуб већ дуже вријеме тресе беспарица, функционисао је без директора, спортског директора, секретара а играчки погон је био веома слаб. Предсједник Славије Гојко Драшковић добио је два потпредсједника у именима Зорана Тешановића и Слободана Ујића, а именован је директор клуба. То је Здравко Шавија, доскорашњи директор Кошаркашког клуба Славија који је најзаслужнији што су кошаркаши играли запажену улогу у елити БиХ.

- Нисам више хтио грлом у јагоде као у кошаркашком клубу. Није тајна да сам имао неколико разговора са двојицом људи из новоизабраног Управног одбора. Рекао сам да не желим ту позицију ако нећу имати поуздане сараднике. Добио сам чврсте гаранције да ћу бити само дио успјешног тима и вјерујем да ће Славија ускоро изаћи из кризе - рекао је Здравко Шавија.

Новоизабрани Управни одбор упознат је са чињеницом да Славија дугује 450.000 марака, разноразним добављачима, а није саопштено колико се и да ли се дугује играчима.

- Није то тако велики дуг, али да ће се морати сазнати ко га је и зашто направио. Ми ћемо са своје стране све учинити да се стање поправи и дуговања према ФС БиХ и осталим што прије врате и смање. Морамо покушати да направимо здраву атмосферу и лијепо окружење, па да почнемо са нормалним функционисањем. Неће нам наравно бити лако, али нећемо се предати. Покушаћемо све да учинимо да се екипа одржи у Премијер лиги. Aко процијенимо да то није могуће, онда се окрећемо прављењу тима за нови шампионат. Лично мислим да још ништа није изгубљено. Идемо пуним једрима напријед, па да видимо докле ће нас то довести - рекао је члан УО Славије Славко Тошовић.

Спортски директор

Нови потези тек слиједе. Треба изабрати спортског директора, секретара, именовати директора за омладински погон те формирати играчки кадар за наставак сезоне

- Ситуација је јако тешка и неопходни су нам врхунски играчи да би се упустили у трку за опстанак. У плану је посјета делегације Београду и Новом Саду, гдје би остварили контакте са Партизаном, Црвеном звездом, ОФК Београдом, Радом, Војводином. Уз њихову помоћ покушаћемо да ојачамо тим, а наравно слиједе разговори и са нашим играчима. Учинићемо све да припреме средином јануара започнемо комплетни да би се уиграли и спремни дочекали наставак шампионата - нагласио је потпредсједник Славије Слободан Ујић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана