Посљедњи јуриш на олимпијске норме

Дејан Кондић
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА – Пливачки клуб Олимп предстојећег викенда на Градском олимпијском базену биће домаћин 16. међународног пливачког митинга “Бањалука Опен 2024.”

Манифестација која је један од посљедњих “филтера” за предстојеће Олимпијске игре у Паризу окупила је преко 400 пливача из 47 клубова плус мастерс пливачи, односно 18 земаља. Једно од најзвучнијих имена које ће наступити у граду на Врбасу свакако је српски репрезентативац Никола Аћин. 

- Циљ је да се исплива А олимпијска норма пре истека рока. Циљ је на 100 слободно да то остварим, ако успем, биће и 50 слободно у том неком времену. Ово је сјајна прилика да се то оствари. Никад спремнији у каријери нисам био. Одлична прилика да се то искористи и да направим једно добро време – рекао је Аћин.

Олимпијску норму јури и Лили Ибанез, мексичка олимпијка, учесник претходна два издања Игара, у бразилском Рију и главном граду Јапана - Токију.

- Надам се најбољем. Овдје ми је заиста лијепо. Заљубила сам се у Бањалуку и у вашу земљу. Све ми се свиђа, култура, људи, наравно и овај сјајни базен, све је супер – нагласила је Ибанез. 

Спортски директор ПК Олимп Миодраг Чеко задовољан је како теку посљедње припреме за митинг.

- Рекордан број земаља учествује ове године, имамо такмичаре од Мексика, Шведске до Емирата. Задовољни смо како одазивом великог броја клубова, земаља и пливача. Ово је нешто најбоље што можете видјети прије Париза – подвукао је Чеко. 

Базен изгледа свјетски и ушминкан је и за овогодишњи митинг. 

Директор “Акване” Свето Лазић поносан је што сви пливачи имају само лијепе ријечи о поносу Бањалуке.

- Сви који дођу на базен, носе лијепе успомене из града и са базена. Част нам је да смо суорганизатори и трудимо се да обезбиједимо максималне услове за све посјетиоце и учеснике. Желим им свима сву срећу на такмичењу и да лијепа слика оде са базена. Улаз је бесплатан, позивам све да дођу и испрате митинг – додао је Лазић.

Подршка

Град Бањалука и овај пут је стао иза “Бањалука Опена”.

- Поносни смо на овакву манифестацију која је позната у цијелом свијету. Ми као град можемо искористити чињеницу да такмичари са свих меридијана долазе код нас, да им представимо наше туристиче потенцијале – рекла је испред Градске управе Бањалуке Мирна Савић Бањац. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана