Посљедњи испраћај Синише Михајловића: Завршено опијело, сахрана у кругу породице

Агенције
Foto: Starsport

РИМ -Завршена је служба у Базилици Свете Марије, анђела и мученика у Риму. Михајловић ће бити сахрањен на гробљу које се налази у близини, у присуству чланова само најближе породице.

Србија, Италија и фудбалски свијет опростили су се од Синише Михајловића.


Последњи испраћај почео је у Базилици Свете Марије, анђела и мученика, док се испред храма налазио велики број људи. Опело Синиши Михајловићу служио је владика аустријско-швајцарски Андреј Силерџић, под чијом јурисдикцијом је и италијанска дијаспора.

На посљедњем испраћају легендарног фудбалера, уз супругу Аријану, шесторо дјеце, мајку, брата, пријатеље, бројне навијаче и поштоваоце окупили су се и некадашњи Михајловићеви саиграчи из клубова и југословенске репрезентације, предвођени његовим кумом Дејаном Станковићен.

Михајловића на вјечни починак прате и Драган Стојковић Пикси, Владимир Југовић, Драгиша Бинић, Славиша Јокановић, Зоран Мирковић, Гордан Петрић и Александар Коларов, а вијенац су послали и некадашњи репрезентативци Југославије и Хрватске Звонимир Бобан и Роберт Просинечки.

Од Михајловића  се опростилa и делегација Црвене звезде предвођена генералним директором Звезданом Терзићем.



Ковчег са Михајловићевим тијелом допремљен је до базилике и испраћен аплаузом навијача.

Фудбалски клуб Лацио је показао колико цијени и поштује свог бившег фудбалера.

Делегација Лација је стигла клупским аутобусом пред базилику. На сахрану су дошли сви играчи клуба, укључујучи и српског репрезентативца Сергеја Милинковић-Савића.

Ту су и чланови клупског руководства.

Лацијали су са собом повели и чувеног орла и тако указали велику част Михајловићу. Заиста лијеп гест Римљана за које је Михајловић играо пуним срцем.

Starsport

Михајловић је у Лацио стигао 1998. године из Сампдорије, а занимљиво да је прије тога један дио каријере провео у другом римском великану Роми. Под тренерском палицом Свена Горана Ериксона Михајловић и Лацио су биљежили најбоље резултате у историји. У сезони 1998/1999 освојен је Куп побједника купова, а Римљани су те 1999. успели да освоје и Суперкуп. Круна његове каријере у небесо-плавом дресу је титула шампиона Италије која је освојена 2000. године. Михајловић је за Лацио одиграо 193 утакмице у свим такмичењима, постигао је 33 гола, прије него што је 2004. отишао у редове Интера.

Истицао је Михајловић у више наврата да би желио једног дана да сједне и на клупу Лација, али се то никад није десило.

Михајловић је преминуо у петак у 54. години, након дуге борбе са леукемијом.

У Рим су стигли бивши фудбалери Дејан Станковић, Владимир Југовић, Зоран Мирковић, Гордан Петрић, Славиша Јокановић, Роберт Просинечки, Звонимир Бобан, као и бројни представници италијанских и српских клубова.

Хиљаде Италијана јуче је стајало у реду испред општине Кампидољо у Риму како би се опростили од Михајловића. Опроштају  Италијана од легендарног Михе присуствовали су и чланови Михајловићеве породице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана